Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Host za pokoj neplatil

MOST - Zmizel a s ním i televize z pokoje; Řemeslník podváděl; Rodiče svoji dceru neposílali do školy 

 Povedený host odnesl z pokoje televizi

Povedeného hosta ubytovali v jednom mosteckém hotelu. Zatím nezjištěná žena se zde ubytovala na několik nocí. Neplatila, a když byla personálem vyzývána k úhradě, stále se vymlouvala a slibovala. Nakonec odešla, aniž by za pokoj zaplatila. Zaměstnanci hotelu kontrolou pokoje zjistili, že zákaznice je fuč a s ní zmizel i televizor, který byl zabudovaný na zdi. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku deset tisíc korun. Po ženě pátrá mostecká policie.


 

Zloděj ukradl z garáže, co se dalo

Nadřít se musel zatím neznámý zloděj. Ten o víkendu v nočních hodinách vnikl za užití násilí do jedné garáže. Uvnitř hledal, co by ukradl a zanechal po sobě notný nepořádek. Poškozený škodnou ve své garáži odhalil v sobotu a v nepřehledném stavu kontroloval, co mu bylo odcizeno. Zmizely mu pneumatiky, gola sada, bourací kladivo, zámečnický kufr s nářadím, pily, vrtačka, hliníkový výsuvný žebřík, LCD televizor a ukraden byl i motocykl Jawa 21. Majitel garáže vyčíslil hmotnou škodu na částku 63 000 korun.


 

Protipožární dveře skončily neznámo kde

Protipožární dveře zmizely v noci v jednom z panelových domů v ulici Maxima Gorkého v Mostě. Zloděj je odcizil v přesně nezjištěný den v únoru v suterénu domu, kde oddělovaly vstup z chodby do sklepních prostor. Poškozenému bytovému družstvu neznámý pachatel způsobil hmotnou škodu ve výši 17 000 korun. Případem krádeže se nyní zabývají mostečtí policisté.


 

Rekonstrukci řemeslník nedokončil

Z přečinu zpronevěry obvinila mostecká policie 25letého muže ze sousedního okresu. Muž uzavřel s jednou zákaznicí z Mostecka ústní dohodu o provedení rekonstrukce bytu. V několika splátkách inkasoval zálohy na materiál i dopravu. Provedl však jen základní stavební práce a částečně i dokončovací práce. Když měl ženě předložit faktury o zakoupeném materiálu, tak byl jeden doklad za nákup zboží zfalšován, kde částka původní ve výši 11 tisíc korun byla změněna na částku 24 000 korun. Další vyinkasované peníze již muž nepoužil na nákup dalšího materiálu, dílo nedokončil a se zákaznicí přestal komunikovat. Poškozené tak řemeslník způsobil škodu ve výši 38 tisíc korun. Policie muže stíhá na svobodě.


 

Dítě nechodilo do školy, rodiče teď čelí obvinění

Policejní komisař mostecké policie zahájil trestní stíhání a obvinil 51letou ženu a jejího 52letého muže z Mostu. Ti jako rodiče řádně nedohlíželi na školní docházku své nezletilé dcery. Během necelého roku tak dívka zameškala celkem 691 vyučovacích hodin, z toho měla 634 neomluvených. Rodičce tak svým liknavým přístupem nedbali na pravidelnou povinnou školní docházku své dcery, čímž jí neumožnili osvojit si základní vzdělání, ale naopak díky jejich nezájmu mohla vést zahálčivý život.


 

Z bytu zmizely skříně a koberce

Mostecká policie šetří oznámení poškozeného, kterému kdosi vykradl byt. Zatím neznámý pachatel z bytu v Mostě prý během půl hodiny stačil odcizit skříně, koberce a různé oděvy. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na celkovou částku ve výši 6 000 korun a krádež vloupáním ohlásil na policejním oddělení.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 14. února 2013

vytisknout  e-mailem