Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hosté hotelu skončili v nemocnici

MOST - Muž z Prahy měl slečně podat drogu, sám zkolaboval; Nepoučitelní partneři; Jízdu řidič po půlnoci ukončil. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 53letého muže z Prahy. Ten měl v minulém týdnu v jednom hotelu na Mostecku obstarat a poté zdarma poskytnout nejméně ve dvou případech přesně nezjištěné množství  psychotropní látky metamfetamin a v jednom případě i marihuanu mladistvé osobě. Muž se se slečnou seznámil prostřednictvím internetu a po krátké známosti se spolu setkali v hotelu, kde přenocovali. Muži se udělalo nevolno zatím nezjištěno proč a na místo byla pracovníky hotelu přivolána rychlá záchranná služba. Ta odvezla i slečnu, neboť jevila známky užití návykové látky. Policie v pokoji a u muže zajistila různé předměty a rostlinný materiál. Věci budou podrobeny odborné expertize. Obviněný byl loni propuštěn z výkonu, kde si odpykával trest pro zvlášť závažný zločin na úseku drog. Policie Pražana stíhá na svobodě. Za toto jednání mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Družce nadával, napadl ji a vyhrožoval zabitím
Láskyplně se ke své družce zrovna nechoval 25letý muž z Litvínovska. Ten měl v bytě napadnout svoji mladou přítelkyni. Tu měl oslovovat vulgárními výrazy, měl ji udeřit do obličeje a kopnout do nohy. Současně s násilím jí měl vyhrožovat ublížením na zdraví. Policisté obvodního oddělení v Hamru 25letému výtečníkovi sdělili ve zkráceném řízení podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Ke zranění ženy nedošlo.  

Řidič z Lounska po půlnoci už neřídil
Pozitivní test na drogy měl řidič osobního vozidla, kterého policisté hlídkové služby zastavili a zkontrolovali dnes po půlnoci v mostecké ulici Pražská. Policisté měli podezření, že motorista je pod vlivem návykové látky a provedli u něj dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Následný test na návykové látky byl pozitivní na marihuanu a amfetamin. Policisté 25letého řidiče z Lounska zadrželi a sdělili mu ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Porušil vykázání, kontaktoval poškozenou
Policisté v Mostě sdělili začátkem března podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž měl opakovaně kontaktovat poškozenou, čímž porušil usnesení o předběžném opatření, kdy bylo soudem prodlouženo jeho vykázání z domácnosti.  Muž byl v únoru z bytu v Mostě  vykázán kvůli domácímu násilí, které mělo podobu verbálního i fyzického napadení. Policisté na základě šetření tenkrát rozhodli o využití institutu vykázání a soud dobu vykázání prodloužil s povinností opustit obydlí, zdržet se styku s poškozenou a navazovat s ní kontakty. Muž však toto opatření nerespektoval a měl v březnu ženu opakovaně kontaktovat. Naposledy tento týden, kdy ho policie zadržela opět při sledování ženy ve městě. Policisté mu znovu sdělili i tentokrát podezření ze spáchání trestného činu. 

Most 20. 3. 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem