Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hostitelce se odvděčil

LITOMĚŘICE – Okradl jí o zlato; Sladkostem neodolal; Mazaný zloděj 

24letý muž z okresu Litoměřice se odvděčil hostitelce, která ho pozvala na konci prázdnin do svého domku u Libochovic. Využil nestřeženého okamžiku a odcizil v bytě zlaté řetízky. Tyto následně prodal do zlatnictví. Pro trestný čin krádeže může mladíka postihnout až dvouleté vězení.
 

Sladkostem neodolal
V pondělí v nočních hodinách vnikl do cukrárny u Libochovic neznámý pachatel. Po násilném překonání skleněné výplně okna si odnesl sladkosti, drobné pečivo a finanční hotovost. Celková škoda je vyčíslena na 6 tisíc korun. Libochovičtí policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 

Mazaný zloděj
V úterý navštívil nákupní centrum ve Štětí 24letý mladík. Obuv, kterou chtěl odnést, si oblékl a čekal, že nikdo nic nepozná. Na posilněnou si přibral ještě dvě čokoládové tyčinky, které schoval do kapsy. Při odchodu byl zadržen a odcizené věci musel vrátit. Policisté navíc zjistili, že to není jeho první prohřešek. Za stejný skutek byl v nedávné době pravomocně odsouzen. Za trestný čin krádeže může být mladík potrestán až tříletým pobytem za mřížemi.
 

5. 9. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem