Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Houbaři a jejich opuštěná vozidla

KLADENSKO - Policisté zkontrolovali vozidla houbařů nedaleko lesních porostů. 

Pracovnice oddělení tisku a prevence ve spolupráci s policisty oddělení hlídkové služby uskutečnily bezpečnostně preventivní akci zaměřenou na kontroly motorových vozidel, která jsou zapakována poblíž lesních porostů a na polních cestách. 
 
Každým rokem v těchto měsících probíhá houbařská sezóna. Ve většině případů přijíždí houbaři za tímto koníčkem ve svých vozidlech a ponechávají je zaparkovaná na odlehlých místech.
 
V rámci této akce policisté provedli kontrolu zabezpečení těchto vozidel. V průběhu kontrolní činnosti umisťovali policisté za stěrače vozidel informační letáky s preventivní tématikou.
 
Majitelé vozidel jsou touto cestou upozorňováni, aby ve svých vozidlech neponechávali žádné věci, které jsou velkým lákadlem pro zloděje. Řidiči a jejich spolujezdci nejčastěji ve vozidlech ponechávají osobní doklady a doklady od vozidel. Dále zde bývají často opomínány, mobilní telefony, navigace, odnímatelná autorádia, ale i finanční hotovost a notebooky. Mnohdy řidiči nevěnují při opuštění vozidla dostatečnou pozornost tomu, aby si vozidlo bezpečně zajistili a ponechají pootevřená boční nebo střešní okna.   
 
Všichni majitelé vozidel, ale i jejich spolujezdci by si měli vždy uvědomit, že „auto není trezor“ a zbytečně by zde neměli ponechávat své věci, neboť bývají snadnou kořistí pro zloděje.
 
Tato preventivně bezpečnostní akce zaměřená na vozidla houbařů proběhla na území lesních lokalit nedaleko města Kladna v katastru obce Libušín a Kamenné Žehrovice. Celkem bylo zkontrolováno devatenáct opuštěných vozidel.
 
Rádi konstatujeme, že při této preventivní kontrolní činnosti nebylo nalezeno žádné vozidlo poškozené vloupáním.
 
nprap. Jana Šteinerová
tiskový mluvčí
P ČR Kladno
14. srpna 2014
Odkazy do noveho okna

Akce houbaři a jejich vozidla

Při kontrole umístění preventivního letá... 

Detailní náhled

Akce houbaři a jejich vozidla

Kontrola v lokalitě obce Libušín 

Detailní náhled

Akce houbaři a jejich vozidla

Kontrola u lesa ve směru na obec Kamenné... 

Detailní náhled

Akce houbaři a jejich vozidla

Umístění letáku při kontrole vozu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem