Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Houbaři vykradli vůz u lesa

Letos zloději vykradli 7 aut, škoda činí 90 tisíc korun 

Hradečtí policisté šetří další případ vykradeného auta. Tentokrát si neznámý zloděj vyhlédl vůz Škoda Felicia zaparkovaný u lesa na Novém Hradci Králové. Ve středu 22. září 2010 kolem osmnácté hodiny čtyřicetiletý motorista zaparkoval svůj vůz na lesní cestě a poté se společně s přítelkyní vydal na houby. Když se asi za hodinu vrátili, našli automobil vykradený. Neznámý pachatel rozbil přední okno u spolujezdce a odcizil dámskou tašku, ve které měla poškozená doklady, finanční hotovost, platební karty, mobilní telefon a další osobní věci. Osmadvacetileté ženě zloděj ukradl věci za 6.500 korun. Poškození vozu bylo majitelem vyčísleno na tisíc korun.
Policisté případ šetří pro podezření z přečinu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení hrozí zloději až dvouletý trest odnětí svobody.
 

Od 10. srpna do 22. září 2010 zloději vykradli sedm aut. Svým jednáním způsobili celkovou škodu 90 tisíc korun.

Opět upozorňujeme řidiče, aby nezapomínali při odchodu z vozidel uvnitř žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, navigace, autorádia, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky a ani žádné oblečení.
Pokud mají motoristé ve svých vozech odnímatelný panel autorádia, je lepší jej při opuštění automobilu vyjmout. Právě autorádia jsou častým cílem zlodějů.
Před odchodem od vozu by si měli motoristé určitě zkontrolovat, zda mají uzavřena všechna okna, neměli by zapomínat ani na střešní okno a samozřejmě na uzamčení všech dveří, včetně zavazadlového prostoru. Nezbytné je také aktivovat všechna zabezpečovací zařízení, která chrání auto před zloději.

Vhodné je také nenechávat vozy na opuštěných místech, ale auto zaparkovat na parkovištích a raději urazit delší vzdálenost pěšky.
Předejít krádežím v podstatě nelze, pouze je možné těmito doporučeními snížit riziko.

Pokud houbař objeví munici, v žádném případě by na nalezený předmět neměl sahat a měl by rychle zavolat policii.
 
Související dokument: Opět varujeme houbaře před vykradači aut
                                    Varujeme houbaře před vykradači aut                                 
 
nprap. Anna Pešavová - 23. září 2010

 

vytisknout  e-mailem