Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hrabal jako krtek

TEPLICE - Podhrabal plot a kradl železo; Tvrdil, že loupež je sranda... 

 Hrabal jako krtek
     Tři roky vězení hrozí 30letému recidivistovi, který si peníze na obživu obstarává sběrem druhotných surovin. V nočních hodinách podhrabal oplocení teplické sběrny a pod plotem vytahoval z objektu železný šrot. Kupila se vedle něj už skoro 50 kilogramová „hromádka“ železa, když ho zadržela policejní hlídka. Kovy byly vráceny majiteli a lapka se svezl na policejní služebnu, kde mu bylo sděleno podezření z přečinu krádeže.
 
Tvrdil, že loupež je sranda
     Lupiče, který přepadl lékárnu v Teplicích, obvinil policejní komisař ze zločinu loupeže. Muž ve věku 32 let vešel v dopoledních hodinách do prodejny, kde slušně pozdravil a chvíli stál u pultu. Po chvíli ale vytáhl z kapsy nůž a pod pohrůžkou použití této zbraně požadoval vydání finanční hotovosti. Když lékárnice zavolala na pomoc své kolegyně, lupič se zalekl, řekl, že vše byla sranda a utekl. O několik minut později ho zadrželi na základě popisu policisté, zajistili u něj i nůž, kterým pracovnice lékárny ohrožoval. Verzi o přepadení z legrace policisté muži neuvěřili a teď bude na rozhodnutí soudce, jak tuto „srandu“ ohodnotí. Lupiče, kterého teď asi humor přejde, může poslat za mříže až na deset let.
 
Vloupání do vozidel
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Novosedlicích vloupal do zaparkovaného vozidla tovární značky Škoda Octavia. Z auta si odnesl autorádio s CD a DVD přehrávačem, jehož hodnotu vyčíslila majitelka na 7500 korun. Ve stejné obci se kradlo i o několik ulic dále, objektem zájmu neznámého pachatele bylo vozidlo značky Peugeot, také v tomto případě si zloděj odnesl autorádio. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a budou prověřovat i verzi, že obě vloupání má na svědomí stejný lapka.
 
Novosedlice podruhé
     V obci Novosedlice se nevykrádala jen auta, neznámý pachatel v nočních hodinách vnikl do obřadní síně na hřbitově, kde následně odcizil strunové sekačky a motorovou pilu. Celková škoda se vyšplhala až na 26 tisíc korun, po pachateli i odcizených věcech policisté intenzivně pátrají.
 
Ráno auto nenašel
     Vozidlo Peugeot 308 odcizil dosud neznámý pachatel v Teplicích. Majitel vyčíslil škodu na 280 tisíc korun, po odcizeném automobilu bylo ihned vyhlášeno celostátní pátrání. Pachateli hrozí v případě dopadení za přečin krádeže až pětiletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 9. 9. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem