Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hradečtí policisté chytili zloděje

Díky všímavosti sousedky se policii podařilo zadržet zloděje v Hradci  

Díky všímavosti sousedky se podařilo hradeckým policistům zadržet zloděje, který se v neděli 28. srpna 2011 před čtvrtou hodinou ráno pokusil vloupal do bytu v Labské kotlině II. v Hradci Králové.

Sousedka, která slyšela podezřelé zvuky ozývající se z balkonu bytu nacházejícího se v přízemí panelového domu, ihned zavolala policistům na bezplatnou telefonní linku 158.
Přivolaní policisté na místě chytili muže (cizince), který se na balkoně schovával. Policistům se přiznal, že nejprve vylezl na balkon bytu nacházejícího se v přízemí a pak se pokusil za pomoci donesených nástrojů vypáčit balkonové dveře a přitom byl vyrušen policisty. Díky včasnému oznámení sousedky se naštěstí do bytu nedostal. Svým jednáním způsobil pouze škodu na balkonových dveřích. Poškozená majitelka bytu škodu předběžně odhadla na 25 tisíc korun.
Motivem mužova jednání byly údajně finanční důvody.
Ještě téhož dne policisté šestatřicetiletému cizinci sdělili podezření ze spáchání hned tří přečinů, a to přečinu krádeže a porušování domovní svobody spáchaného ve stádiu pokusu a přečinu poškození cizí věci.
Vzhledem k tomu, že muži zákona případ šetří ve zkráceném přípravném řízení, bude o jeho dalším osudu v brzké době rozhodovat soud. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.

Včasné oznámení na policii zvyšuje šanci na rychlé dopadení pachatele, proto je pro nás spolupráce občanů v tomto směru nepostradatelná, neocenitelná a velice si jí vážíme.

nprap. Anna Pešavová - 29. srpna 2011 (12:35)

vytisknout  e-mailem