Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Hráli v kasinech za cizí peníze

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Mladíci sázeli peníze, které kradli kamarádovi.  

 

Dva mladíci hráli v kasinech na Maltě a na Gibralataru poker, ruletu nebo sázeli na sportovní výsledky. Aby si mohli v zahraničních kasinech vsadit, nemuseli udělat ani krok z domu – sázeli v kasinech na internetu. K tomu, aby mohli vůbec něco vsadit, museli získat peníze. Ty si nevydělali poctivou prací, ale kradli je svému kamarádovi z bankovního účtu.

Čtyřiatřicetiletý muž požádal vloni v prosinci jednoho z dvojice, aby mu šel vybrat do bankomatu peníze. Dal mu svou platební kartu a osmnáctiletý muž šel vybrat požadovanou částku. Přitom si potajmu opsal všechny identifikační údaje k platební kartě. Asi o měsíc později se tento osmnáctiletý mladík spojil se svým o rok mladším kamarádem, který se v internetovém sázení a hazardních hrách prý už vyznal. S pomocí získaných dat z platební karty si na internetu založili u několika společností herní účty a začali sázet a hrát. Každý sám z domova ze svého počítače připojeného k internetu přeposílal na herní účty peníze z bankovního účtu muže, který vůbec nic netušil. V téměř třiceti případech se jim na účty podařilo vložit téměř sto tisíc korun. Takto sázeli a hráli asi měsíc, kdy se snažili lehce dostat k penězům.

Po měsíci ale čtyřiatřicetiletý muž zjistil, co se na jeho účtu děje, kartu zablokoval a vše oznámil na policii. Po detailním prověřování bojkovičtí policisté spolu s hradišťskými kriminalisty oběma mladíkům jejich nepoctivé hazardní hraní prokázali. Osmnáctiletý muž z Bojkovic a sedmnáctiletý muž ze Zlína byli v těchto dnech obviněni ze spáchání trestného činu krádeže, za což zákon ukládá až pět let vězení.


 

8. červen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem