Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hříšník na silnici

RAKOVNICKO – Kontrolou u policistů neprošel řidič ani auto. 

Policisté se záchranáři vyjížděli na základě oznámení k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, k níž došlo v sobotu 5. srpna, okolo půl desáté večer, v Račici. Jeden z řidičů neměl za volantem co dělat.

Po příjezdu policistů na místo šetřením zjistili, že 48letý řidič osobního vozidla Citroen jel obcí Račice od vlakového nádraží směrem do středu obce, kde při projíždění prudkou levotočivou zatáčkou se bočně srazil se stojícím automobilem Land Rover.

Hlídka vyzvala oba řidiče k dechové zkoušce, kdy u řidiče Land Roveru byla negativní, zatímco u muže v Citroenu vyšel pozitivní výsledek s hodnotou vyšší než 1,5 promile. K tomu uvedl, že přes den vypil čtyři piva. Lustrací 48letého muže pak policisté zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel, a to do dubna 2024. Nicméně ani Citroen neprošel. U něj zjistili, že nemá platnou technickou kontrolu, která skončila v květnu letošního roku.

Osmačtyřicetiletý muž je v současné době podezřelý ze spáchání 2 trestných činů, a to ohrožení pod vlivem návykové látky a z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za to mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
7. srpna 2023

vytisknout  e-mailem