Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hromosvod ho podruhé zradil

MOST - Šplhal po hromosvodech a kradl; Lapkové vykrádali jen VW a další 

Podnikavec si pořídil klíče
Policejní komisař mostecké policie obvinil z přečinu krádeže dva muže ve věku 21 a 23 let. Muži dle kriminalistů mají na svědomí krádeže věcí z osobních vozidel. Mladší z dvojice sám vykradl čtyři osobní automobily. Oblíbil si hlavně vozy tovární značky VW. K nim si obstaral klíč této automobilky a za pomocí něho pak do vozidel vnikal. V dalších čtyřech případech si přibral komplice, o dva roky staršího spolupachatele. Dvojice kradla v březnu v litvínovských ulicích, v jednom případě si mladší lapka zajel do Hamru i do Janova. Na lup vycházeli hlavně za tmy. Z aut odnášeli zejména autorádia, po jejich návštěvách z interiérů vozů zmizely i reproduktory, zesilovač, nářadí, doklady a dokonce i přepravka s cukrovinkami. Celkem autaři odcizili věci v celkové hodnotě 34 tisíc korun. Odcizené věci pak prodávali náhodným osobám. Policie je již nezajistila. Trestní stíhání obviněných je vedeno na svobodě.

Lezl po hromosvodech
Muž, který kradl ocelová lana na střeše střední zdravotní školy v Mostě, byl mosteckou policií v těchto dnech obviněn z pokusu přečinu krádeže a z přečinu krádeže vloupáním. Obviněný měl minulý týden časně ráno vylézt po hromosvodu na střechu internátu zdravotní školy, kde se pokusil odcizit ocelová lana ze soustavy protibleskové ochrany střechy, které z části demontoval a připravil k odcizení. Lup chtěl odevzdat do sběrny. Při sestupu ze střechy se však hromosvod vytrhl ze zdi a muž se z osmi metrů zřítil na střechu jídelny. Tam byl nalezen zaměstnanci školy a rychlou záchrannou službou odvezen do nemocnic. Pádem si lapka způsobil vážné zlomeniny a pohmožděniny. K odcizení barevných kovů nedošlo, hmotná škoda se však poškozením soustavy vyšplhala na částku 150 tisíc korun. Policie u zraněného našla platební kartu, která pocházela z trestné činnosti. Podezřelý však nejprve tvrdil, že kartu dostal. Kriminalisté ale nakonec zjistili, že muž ji sám odcizil. Začátkem března totiž vylezl opět po hromosvodu na ubytovnu mostecké nemocnice. Na budovu šplhal v odpoledních hodinách. Pak ze střechy seskočil na balkón. Tam vytlačil balkónové dveře a vnikl do pokoje. Uvnitř odcizil klíče od vozidla, doklady, peníze a platební kartu. Při odchodu s sebou vzal i notebook. Počítač údajně prodal neznámé osobě, doklady prý zahodil, peníze utratil a ponechal si jen platební kartu. Obviněný způsobil celkovou škodu ve výši 184 tisíc korun. Policie muže stíhá na svobodě. Bude-li uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let.

Nákup nezaplatila
O své věci přišli vlastní nepozorností tři poškození. Jedna žena z Litvínovska byla na litvínovské tržnici ve středu odpoledne. Kdosi pohotový jí v nestřeženém okamžiku z kabelky, kterou měla žena zavěšenou na rameni, odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Poškozená odhadla vzniklou škodu na částku dva tisíce korun. Případ šetří litvínovští policisté.

Zloděj si všiml rozepnuté kabelky
Okradena byla i žena z Mostu v nákupním centru Prior v Mostě. Mostečanka tam byla ve čtvrtek kolem 15 hodiny. Neznámý zloděj si zřejmě všiml rozepnuté kabelky a z ní ženě nepozorovaně odcizil peněženku. V ní měla poškozená doklady, peníze i platební kartu. Hmotná škoda byla vyšší jak jeden tisíc korun. Případ krádeže na osobě vyšetřují policisté mosteckého obvodního oddělení.

Muže okradli v obchodě
Třetím okradeným byl pro změnu muž z Mostu. Ten nakupoval v jednom mosteckém supermarketu v Mostě. Poškozený na krádež přišel až druhý den, kdy zjistil, že mu kdosi z volně odložené bundy odcizil jeho peněženku s doklady, finančním obnosem a platebními kartami. Poškozený utrpěl škodu ve výši tři sta korun.

Dal si jointa a pak řídil
Pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je mosteckou policií šetřen ve zkráceném přípravném řízení muž z Lounska ve věku 22 let. Policisté ho kontrolovali na silnici I/13 při řízení osobního vozidla tovární značky Mazda. U řidiče provedla policejní hlídka i test na omamné a psychotropní látky, který byl pozitivní na látku Canabis. Řidič byl vyzván k lékařskému vyšetření a odběrům, kterým se podrobil. Výsledky rozboru byly pozitivní.

Most 1. dubna 2010

vytisknout  e-mailem