Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hrozí mu až deset let ve vězení

TRUTNOVSKO - Opravdu chtěl zhubnout nebo léky chtěl využít k něčemu jinému? 

Trutnovští kriminalisté ve středu 23. 3. 2016 odpoledne zadrželi čtyřiatřicetiletého cizince, s kterým ještě ten den policejní komisař zahájil trestní stíhání ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Je podezřelý z toho, že si přijel do Trutnova neoprávněně zakoupit na padělané polské lékařské předpisy léky na hubnutí a tyto chtěl převést do sousední země. V úterý vstoupil do jedné lékárny na Horské ulici a zde předpisy předložil. Lékárnice však neměla na skladě požadované množství léků a předala zákazníkovi „šatnový“ lístek s tím, že zboží bude mít pro něho následující den. Když odešel, všimla si podezřelých údajů na receptech a informovala místní policisty.

Z její výpovědi vyplynulo, že požadovaná farmaceutika se využívají k hubnutí a mají snižovat chuť k jídlu. V České republice je pracovníci lékáren vydávají pouze na lékařský předpis a to především pro vznik možné závislosti na jejích užívání a vedlejších účinkách. To vše díky látce, kterou lék obsahuje.

Kriminalisté k rukám státního zástupce ve  čtvrtek 24. března 2016 zaslali podmět na návrh vzetí „překupníka“ do vazby. Soudce Okresního soudu v Trutnově ve čtvrtek 24. března 2016 rozhodl o tom, že muž bude stíhán vazebně.

V případě prokázání viny mu hrozí až deset let ve vězení.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
29. 3. 2016, 8:55

vytisknout  e-mailem