Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hrozí mu deset let

TEPLICE - Kradl a taky loupil; Kabely ukrást nestihl a další zprávy.  

Hrozí mu deset let
     Dlouhé roky může strávit ve vězení 26letý muž, kterého jsme obvinili z trestných činů loupeže a krádeže. Je podezřelý, že v polovině srpna vnikl v Teplicích na chodbu domu, odkud odcizil čtyři jízdní kola, cyklistické přilby, sportovní obuv a vysavač. Poškození vyčíslili celkovou škodu na téměř 40 tisíc korun.
     O týden později pomocí šroubováku překonal vstupní dveře bytu svých známých a vnikl dovnitř. V obývacím pokoji narazil na tři ženy, ale místo aby se dal na útěk, jednu z nich kopl. Poškozené se před agresorem schovaly na balkon a volaly o pomoc, muž zatím ze stolu odcizil dva mobilní telefony a z místa činu utekl. V případě, že ho soud uzná vinným z trestných činů, ze kterých byl obviněn, může ho poslat až na deset let do „chládku“.
Hrozí mu deset let.mp3 
 
Kabely ukrást nestihl
     Měděné kabely se pokusil včera po obědě odcizit 41letý recidivista. V katastru obce Jeníkov chtěl odcizit napájecí kabel stykového transformátoru, nepočítal ale s tím, že ho někdo přistihne. Než se stihl obohatit na cizí úkor, chytili ho zaměstnanci drah, kterým byla signalizována závada na jednom z kabelů.
     Policisté, kteří byli na místě během několika minut, muže zadrželi a následně mu na služebně sdělili podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu. Vzhledem k trestní minulosti podezřelého mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
Kabely ukrást nestihl.mp3
 
Zloděj čerpadla dopaden
     V polovině července jsme přijali oznámení, že neznámý pachatel v Krupce odcizil ponorné čerpadlo. Poškozená uvedla, že jí zloděj z oploceného pozemku odcizil čerpadlo v hodnotě šest tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody a začali po pachateli intenzivně pátrat.
     Během několika týdnů shromáždili dostatek důkazů, které ukazovaly na konkrétní osobu. Sdělení podezření předali 23letému muži, který se do křížku se zákonem dostal už několikrát. Celým případem se nyní bude zabývat soud, který může recidivistovi uložit až tříletý trest odnětí svobody.
Zloděj čerpadla dopaden.mp3 
 
Vykradená chatka
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v zahrádkářské kolonii Tři Duby vykradl jednu z chatek. Zloděj rozbil skleněnou výplň okna a následně vnikl do objektu, ze kterého odcizil elektrické zahradní nářadí, deku, potraviny a další věci v celkové hodnotě čtyři tisíce korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky za mřížemi.
 
Z auta zmizela část výfuku
     Škodu kolem devadesáti tisíc korun způsobil majiteli terénního vozidla neznámý pachatel. Z vozidla zaparkovaného v centru Teplic mu odřízl a následně odcizil střední část výfuku s katalyzátorem. Policisté případ kvalifikovali jako přečin krádeže, za který může zloděj v případě dopadení strávit až pět let ve vězení.
 
 
Teplice, 29. 8. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem