Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hrozila výbuchem

LITOMĚŘICE – Je stíhána vazebně; Nevydařený lup; Auto neuzamkl 

V rukou policistů skočila 36letá žena z Roudnicka, která opakovaně anonymními telefonáty hrozila výbuchem v roudnických nákupních centrech. První telefonát tohoto druhu policisté zaznamenali na konci května a poslední výhružné oznámení přijali uprostřed uplynulého týdne. Celkem v pětadvaceti případech tato žena šířila nepravdivou zprávu, která znepokojila roudnické zákazníky nákupního centra včetně personálu a bezdůvodně zaměstnávala integrovaný záchranný systém. V jednom případě dokonce použila atrapu napodobující nástražný výbušný systém a v jednom z posledních případů založila v objektu nákupního centra požár. Ke zranění osob ani k nálezu nástražného výbušného systému či k iniciaci výbuchu nedošlo. Celková škoda je předběžně odhadována na více jak milion korun. Motivem výše uvedených činů je pravděpodobně snaha řešit své osobní a finanční problémy. Intenzivní práce litoměřických kriminalistů se nakonec zúročila a komisař služby kriminální policie a vyšetřování v úterý obvinil dotyčnou z trestných činů šíření poplašné zprávy a poškození cizí věci. Dnešního dne soudce akceptoval návrh na vzetí do vazby a v případě soudem uznané viny hrozí obviněné až pětileté vězení.
 

Nevydařený lup
Na lup do jednoho roudnického výrobního podniku se vydali v úterý v dopoledních hodinách dva muži ve věku 26 a 31let z Mělnicka. Do areálu podniku přijeli vozidlem, do kterého naložili 450 kg železného materiálu. Když chtěli se svým lupem odjet, zjistili, že brána podniku je již zavřena. Před hlídačem, který je chtěl zkontrolovat, utekli. Zanedlouho skončili v rukou policistů, kteří zjistili, že starší z mužů byl v nedávné době za majetkovou trestnou činnost odsouzen, proto trest, který ho případě odsouzení postihne, může dosáhnout až k tříleté hranici. Mladší z dvojice se bude ze svého jednání zodpovídat před přestupkovou komisí.
 

Auto neuzamkl
V úterý v odpoledních hodinách vnikl neznámý pachatel do vozidla zaparkovaného před domem v obci Hrdly. Z neuzamčeného vozidla odcizil peněženku, která byla následně nalezena nedaleko místa činu. Lapka si z peněženky před ohozením přivlastnil finanční hotovost 1 tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají litoměřičtí policisté.
 

17. 7. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem