Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hry ho dovedly k loupeži

TEPLICE - Tak moc toužil po herním notebooku, že ho uloupil; Další obvinění pěstitelé konopí...  

Hry ho dovedly k loupeži
     Kriminalistům, kteří vyšetřují násilnou trestnou činnost, se podařilo dopadnout lupiče, který v polovině listopadu přepadl v Krupce řidiče vozidla přepravní společnosti.
     Čtyřiadvacetiletý muž si objednal přes internet počítač a následně telefonem navedl řidiče na určené místo, kde mu při odběru zboží nastříkal do očí pepřový sprej a notebook objednaný na smyšlené jméno mu odcizil.
     Počítač v hodnotě 43 tisíc korun si ale muž užíval jen necelé tři měsíce, policisté mu ho totiž už zabavili. A jaký že byl pachatelův motiv? Toužil strašně moc po herním notebooku, který by zvládl i graficky náročné hry, a protože na něj neměl peníze, rozhodl se ho pořídit tímto ne zrovna nejšťastnějším způsobem. Hráčská vášeň ho může stát až deset let svobody, svým jednáním se totiž dopustil trestného činu loupeže, z něhož byl včera obviněn.
Hry ho dovedly k loupeži.mp3 
 
Další obvinění pěstitelé konopí
      Kriminalisté z teplického TOXI týmu zadrželi dva muže, kteří v bytě jednoho z nich pěstovali konopí. Jednapadesátiletý a 29letý muž od prosince do současné doby pěstovali v „pěstebním“ stanu v obývacím pokoji s využitím speciální vzduchotechniky, osvětlení a hnojiv desítky rostlin, policisté jich při domovní prohlídce zajistili 148.
     Oba spolupachatelé, kterým hrozí až pět let za mřížemi, již byli obviněni z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Starší muž je vyšetřován na svobodě, mladší obviněný, který už byl v minulosti z trestné činnosti související s drogovou problematikou obviněn, zatím čeká v cele, zda soudce vyhoví návrhu policistů na jeho vzetí do vazby.
Další obvinění pěstitelé konopí.mp3 
 
Kradly alkohol a sýry
     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže dvěma ženám ve věku 43 a 51 let. V teplickém supermarketu mladší žena v úterý ukradla 3 lahve vodky a 19 tavených sýrů, při vyšetřování pak vyšlo najevo, že během uplynulých dvou týdnů kradla i v Sobědruhách, Litvínově, Jirkově a v Mostě. I jinde ji zajímal především alkohol, nepohrdla ale ani kosmetikou, nebo jídlem, celkem si nakradla věci za osm tisíc korun.
     Starší žena, jejíž jednání je posuzováno samostatně, ve stejnou dobu v obchodě odcizila 3 vodky a 12 tavených sýrů, i ona má na svědomí řadu dalších krádeží v okolních městech, jen v letošním roce už nakradla věci za osm tisíc korun.
     Oběma stíhaným ženám hrozí za přečin krádeže maximálně dvouleté vězení, jejich třetí povedená 50letá kamarádka, která v úterý také odcizila tři lahve vodky a pro změnu 14 balení tavených sýrů, ale trestnímu stíhání unikne. Za jednu z předchozích krádeží už totiž byla potrestána ve správním řízení, a protože od té doby nestihla nakrást věci za více jak pět tisíc korun, její jednání muselo být kvalifikováno pouze jako přestupek proti majetku a bude ho projednávat správní orgán.
 
Hledáme svědky nehody
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě mělo dojít 3. února 2015 kolem 07:00 hodin v Krupce, ulice Revoluční. Neznámý řidič vozidla značky Škoda Felicia jedoucí ve směru od Chlumce zřejmě nezvládl řízení vozidla, zezadu narazil do zaparkovaného vozidla VW Passat a z místa ujel, aniž by splnil zákonem stanovenou povinnost.
     Dopravní nehodu pravděpodobně způsobil řidič Felicie, vozidlo bylo červené barvy a mělo mít černou kapotu a pravděpodobně i blatníky. Po nehodě má zřejmě poškozenou přední část (nárazník, světlomet). Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
Teplice, 5. 2. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem