Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hudební akce Mighty Sounds 2011 očima policie

Tábor - Akce se dle odhadu zúčastnilo na 19 000 návštěvníků. (Hlasová schránka 974 238 116) 

V rámci zajištění veřejného pořádku, bezpečnosti osob, majetku a zvýšeného dohledu nad bezpečností silničního provozu v době konání hudebního festivalu nasadila táborská policie do akce na padesát policistů. Až na několik deliktů lze konstatovat, že událost proběhla bez závažného narušení veřejného pořádku či jiné mimořádné události.
Při omezení plynulosti silničního provozu na průjezdu obchvatem města řešili policisté pouze jedinou dopravní nehodu, kterou byla kolize dvou osobních vozidel při řazení se do jízdního pruhu v místě dočasně zřízeného přechodu pro chodce. Událost se obešla bez újmy na zdraví osob a byla po poskytnutí součinnosti policistů vyřešena sepsáním europrotokolu.
Po linii ochrany majetku osob bylo policistům oznámeno jedenáct případů krádeží věcí, a to zejména ze stanů v prostoru organizátory střeženého stanového městečka uvnitř areálu. Deset z těchto případů bylo vyřešeno na úrovni přestupku proti majetku, jeden pak jako trestný čin, respektive přečin krádeže. Dopravní policisté pak v rámci dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu zjistili u osmi řidičů, kteří opouštěli areál akce, že jsou pod vlivem alkoholu, jeden z řidičů pak byl pod vlivem omamných látek. Řidičům tak zakázali další jízdu, jeden z případů vyřešili jako trestný čin, ostatní postoupili do správního přestupkového řízení.
Dopravní omezení - Mighty Sounds Tábor.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
19. července 2011

vytisknout  e-mailem