Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hudební festivaly "Mácháč 2014" a "České hrady" - AKTUALIZACE

ČESKOLIPSKO - Ve stejném časovém úseku se konají obě kulturní akce, na které přišlo několik tisíc návštěvníků. I přes velkou koncentraci lidí mají festivaly klidný průběh. 

AKTUALIZACE ze dne 25. 8. 2014 ve 13:30 hodin

V rámci konání hudebních festivalů na Českolipsku bylo od pátku do neděle v rámci bezpečnostního opatření zaevidováno 19 trestných činů, které policisté šetří. Dále bylo zjištěno 81 přestupků, které byly vyřešeny v blokovém řízení. Dalších 41 přestupků bude postoupeno k projednání na příslušné Městské úřady. Jednomu řidiči ze zahraničí byla za přestupek v dopravě uložena kauce. V rámci prováděných kontrol byla zadržena jedna osoba v pátrání, která byla dodána do výkonu trestu. Deseti řidičům byl z různých důvodů na místě zadržen řidičský průkaz.

por. Petr Kmínek
25. 8. 2014

 

AKTUALIZACE ze dne 24. 8. 2014 v 19 hodin

 Od sobotního dopoledne do nedělního odpoledne, kdy hudební festival „Mácháč|“ končí, policisté zaznamenali 9 trestných činů a 16 přestupků. Za celou dobu konání obou kulturních akcí bylo zaevidováno více než 15 trestných činů a více jak 25 přestupků. Jednalo se většinou o protiprávní konání na úseku BESIP. K narušení veřejného pořádku a bezpečnosti nedošlo a nasazené síly a prostředky policie byly adekvátní k počtu návštěvníků a k charakteru kulturních akcí. Bezpečnostní opatření minimalizovalo páchání trestné činnosti a přesné informace z opatření budou vyhodnoceny během zítřejšího dopoledne.

por. Petr Kmínek
24. 8. 2014

 

Od včerejšího dne do dnešního poledne bylo v souvislosti s konáním obou hudebních festivalů zjištěno na úseku toxikománie 7 trestných činů a 10 přestupků.
Při zajišťování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu neprošlo kontrolou 5 řidičů, kteří měli pozitivní test na drogy. Ve všech případech se jednalo o přestupky. Jeden z kontrolovaných řidičů měl vyslovený zákaz řízení motorových vozidel a další řidič, který měl zákaz řízení, havaroval.
Osoby, které se dopustily protiprávního jednání, byly na nezbytně nutnou dobu omezeni na svobodě. Po provedení potřebných procesních úkonů byly propuštěny. 

Včera v podvečer havaroval s vozidlem značky BMW 23letý řidič, který při projíždění prudké levotočivé zatáčky u Doks, vyjel vlivem nepřiměřené rychlosti mimo komunikaci. Tam narazil do silniční propusti a několikrát se s vozidlem přetočil přes střechu. Řidič a jeho spolujezdec utrpěli zranění a byli převezeni na ošetření do nemocnice. Provedeným odborným měřením policisté zjistili, že řidič je pod vlivem alkoholu i pod vlivem drog. Při prvním měření nadýchal 1,73 promile alkoholu a při dalších dvou měření neklesla hodnota alkoholu pod 2 promile. Zkouška testerem Drug Wipe prozradila u řidiče přítomnost kokainu v těle. Řidič policistům nepředložil ani řidičský průkaz, ani doklad o pojištění s dokladem o registraci vozidla.
Způsobená škoda byla stanovena na částku 60 000 korun. Řidič je podezřelý mimo jiného i z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, a což mu hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.

por. Petr Kmínek
23. 8. 2014

 

vytisknout  e-mailem