Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hyenismus podvodníků nezná mezí

ÚSTÍ NAD LABEM - Okradená seniorka přišla o 80 tisíc korun.  

Ústečtí kriminalisté pátrají po dvou podvodnících, kteří se zachovali jako lidské hyeny. Jejich hyenismus spočíval v tom, že využili lidské dobroty a ochoty pomáhat a pod vykonstruovaným příběhem vylákali z 80leté seniorky finanční hotovost ve výši 80 tisíc korun.
 
Včera v dopoledních hodinách u hlavní pošty v ulici Masarykova oslovila neznámá žena 80letou seniorku se žádostí o pomoc, kdy uvedla, že došlo k dopravní nehodě, při které byl zraněn její syn a že se potřebuje dostat za ním do nemocnice. Následně poškozená odešla s touto ženou k jejich autu, kde čekal její komplic. Nasedli do vozidla a odjeli. Cestou podvodnice začala ženu žádat o půjčení 80 až 100 tisíc na operaci nohy jejího syna s tím, že jí to hned vrátí a že jako jistinu jí u sebe nechá dolary v hodnotě 500 tisíc korun. Po chvilce seniorka souhlasila, ale aby měla jistotu, že se nejedná o podvod, tak peníze předá do rukou lékaře. Následně všichni tři odjeli do banky, kde poškozená vybrala 80 tisíc korun a dala si je do tašky. Poté všichni odjeli do jejího bytu. Ve chvíli, kdy seniorka dotelefonovala, tak náhle řekli, že jim volali z autoservisu a že musí odejít, ale že jsou do půl hodinky zpátky a pak pojedou do té nemocnice. Poškozená je tedy vyprovodila ke vchodovým dveřím. Při návratu ovšem zjistila, že odešli i s finančním obnosem a s pouzdrem se dvěma platebními kartami, občanských průkazem a kartičkou pojištěnce.
 

Popis ženy: žena bílé pleti, ve věku kolem 40 - 50 let, 160 - 165 cm vysoká, středně dlouhých tmavších vlasů. Oblečena byla v 3/4 kalhotech a béžovém svetru. Měla dlouhé nehty nalakované v barvě bílé perleti. Na krku zlaté řetízky. Na uších oválné perleťové náušnice, jakoby ve tvaru pecky. Žena mluvila dobře česky s cizím přízvukem, znělo to jako maďarština.
 
Popis muže: muž bílé pleti, ve věku kolem 50 let, vysoký cca kolem 165 cm, silnější postavy, měl krátké tmavé vlasy. Oblečen v bílé košili s krátkým rukávem a světlých plátěných kalhotách. Muž nemluvil a když tak pouze s tou ženou a znělo to jako maďarština.
 
Žádáme veřejnost, aby v případě jakékoliv informace k osobám pachatelů se obrátili na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.
 
Ústí nad Labem 21. srpna 2013
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem