Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

I o víkendu se bouralo

JESENICKO - Celková škoda se přehoupla přes 600.000 Kč 

 

V uplynulém víkendu se na Jesenicku odehrály hned 4 dopravní nehody s celkovou škodou 610.500 Kč. Naštěstí ani při jedné nehodě nedošlo k žádnému zranění.

Hned v sobotu 13. září ráno došlo k zablokování části jesenického obchvatu. Jednačtyřicetiletý řidič s nákladním vozidlem zn. Man a přívěsem projížděl přes křižovatku u HZS. Řidič nepřizpůsobil rychlost vozu zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu. Při jízdě se naložený přívěs rozhoupal a hned za křižovatkou se převrhl na bok. Převážená kulatina se z přívěsu uvolnila a rozkutálela se po silnici. Některá se zastavila až o plot zahrádkářské osady. Kládám v cestě stál i zaparkovaný osobní automobil zn. Škoda Felicia. Náporu však neodolal a klády jej přesunuly až k plotu zahrádkářské osady. Škoda byla vyčíslena na 55.500 Kč.

Před obědem policisté vyjížděli k dopravní nehodě, která se odehrála mezi obcemi Javorník a Travná. Šestačtyřicetiletý řidič nákladního vozu zn. Avia během jízdy zjistil, že má defekt na předním kole. Po zastavení zapnul výstražná světla a chystal se místo označit výstražným trojúhelníkem. To však již nestihl, protože ze zatáčky vyjel vůz zn. Porsche s 49letou ženou za volantem. Žena nedokázala na vzniklou situaci zareagovat a zezadu nabourala do odstavené avie. Na obou vozidlech vznikla škoda přes 500.000 Kč.

Mokrá vozovka potrápila v neděli 14. září 43letého řidiče s vozem zn. VW Scirocco. Při výjezdu z Lipové – lázně na Ramzovou nepřizpůsobil svoji rychlost mokré silnici. V zatáčce dostal smyk, přejel do protisměru a vyjel mimo silnici. V přilehlém lesíku vůz narazil do stromu a převrátil se na střechu. Na místo museli přijet profesionální hasiči, aby havarované vozidlo vyprostili. Způsobená škoda je odhadována na 10.000 Kč.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

15. září 2014

Odkazy do noveho okna

DN - Javorník

DN - Javorník 

Detailní náhled

DN - Jeseník1

DN - Jeseník1 

Detailní náhled

DN - Jeseník2

DN - Jeseník2 

Detailní náhled

DN - Lipová - lázně

DN - Lipová - lázně 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem