Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

I přes nízký věk krade jako straka

TEPLICE - Mladík, který je v podmínce, se dopustil nejméně čtyř krádeží; Neodolala pokušení a další zprávy.  

I přes nízký věk krade jako straka
     Nejméně čtyři krádeže má na svědomí teprve 17letý mladík, který přes svůj nízký věk už v minulosti stanul před soudem a v současné době je „v podmínce“. V minulých týdnech v Krupce ve dvou případech odcizil bezpečnostní kamery, jednu ukradl z výtahu a další ze suterénu panelového domu, čímž způsobil škodu téměř devět tisíc korun.
     Je také podezřelý, že v polovině února využil nestřeženého okamžiku a poškozené ženě odcizil zpoza recepčního v krupském hotelu tašky s osobními věcmi v hodnotě dva tisíce korun. Kromě toho je podezřelý i z krádeže několika čokolád v krupské prodejně, policisté mu sdělili podezření z provinění krádeže, za které mu s ohledem na věk hrozí maximálně rok a půl za mřížemi.
 
Neodolala pokušení
     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 48letá žena, která pracovala jako uklízečka v teplické firmě. Při úklidu si v jedné z kanceláří povšimla GPS přístroje, který se jí tak zalíbil, že neodolala a GPS v hodnotě šest tisíc korun odcizila. Když na ni padlo podezření, přístroj vrátila, ani to ji však nezbavuje odpovědnosti z jednání, za které trestní zákoník stanoví v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Trestu se vyhne
     Až dvouleté vězení hrozilo 30leté ženě, která okradla svého přítele. V bytě, kde spolu do té doby žili, mu odcizila mobilní telefon a sedm tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, žena se však nakonec trestu vyhne, protože oznamovatel využil svého zákonného práva a nedal souhlas s jejím trestním stíháním, případ tak byl odložen.
 
Zlodějka dopadena díky kamerám
     Policisté dopadli ženu, která v loňském roce kradla v drogerii v teplickém obchodním centru. Sedmadvacetiletá žena si na prodejní ploše schovala pod bundu dva parfémy za necelých 600 korun a prodejnu bez zaplacení zboží opustila. Vedoucí prodejny na krádež přišla až po zhlédnutí kamerového záznamu, který předala policistům. Ti díky dobré osobní znalosti na záznamu poznali několikrát trestanou recidivistku, po které vyhlásili pátrání. Včera se ženu podařilo zkontaktovat a následně si na služebně vyslechla sdělení podezření z přečinu krádeže, za který jí s ohledem na trestní minulost hrozí až tříleté vězení.
 
Zmizela kola i nářadí
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Duchcově odcizil několik jízdních kol. Zloděj vnikl do kočárkárny v panelovém domě, odkud odcizil dvě jízdní kola, ze sklepní kóje v suterénu pak ukradl další kolo a přibral i elektrické ruční nářadí. Celková škoda byla poškozenými vyčíslena na 24 tisíc korun, v případě dopadení se bude zloděj zodpovídat z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.
 
 Povedený synáček
     Policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 29letému muži, který okradl vlastní rodiče. Bez jejich vědomí vzal doma klíče od osobního auta, které si poškození cení na 16 tisíc korun a vozidlo za deset tisíc korun prodal.
     Policisté ještě týž den auto, po kterém už bylo vyhlášeno pátrání, kontrolovali a nový „majitel“ o vozidlo zase přišel. Mladík, který má navíc soudem uložen trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, může být odsouzen až k dvouletému trestu odnětí svobody.
 
 
Teplice, 4. 3. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem