Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

I přes odsouzení znovu vařil a distribuoval

Odsouzený měl letos koncem března nastoupit šestiletý trest odnětí svobody, namísto toho se ale znovu dopouštěl stejné trestné činnosti. 

Kriminalisté 4. oddělení třetího policejního obvodu získali počátkem tohoto roku informace vypovídající o rozsáhlé distributorské činnosti, v rámci které byl hlavním artiklem pervitin. A na detektivech bylo tuto trestnou činnost takzvaně rozplést.
 
Krůček po krůčku se kriminalisté po několik měsíců stále více přibližovali k samotnému vrcholu, tedy k výrobci, či výrobcům. Nakonec se ukázalo, že se jedná pouze o jednoho člověka, konkrétně o pětačtyřicetiletého muže, který byl jak výrobcem, tak i hlavním distributorem pervitinu. Toho následně detektivové zadrželi v jeho bytě v Sokolovské ulici. Zadržení samotné fakticky provedla pražská zásahová jednotka, a to z toho důvodu, že bylo důvodné podezření, že dotyčný je ozbrojen, neboť je minimálně držitelem zbrojního průkazu.
 
V rámci prověřování, ještě před zadržením samotným, navíc kriminalisté zjistili, že výrobce drogy pro ně není až tak neznámou osobou. Pro stejné protiprávní jednání ho totiž zadržovali už před několika roky, kdy ho v tomto mezidobí již stihl za původní delikt soud odsoudit k nepodmíněnému, šestiletému trestu odnětí svobody.
 
V rámci domovní prohlídky kriminalisté zajistili kompletní varnu pervitinu, včetně všech potřebných propriet. A stejně jako v předchozím případě, tak i tentokrát se kriminalisté pozastavovali nad skutečností, že zadržený drogu vyráběl v bytě, kde zároveň přebývalo i dítě. V případě jakékoliv mimořádnosti totiž může při výrobě dojít k výbuchu, který může mít dle odborníků v takovém objektu značné následky.
 
Již odsouzeného, pětačtyřicetiletého recidivistu, kriminalisté znovu obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě, že by byl za tuto opakovanou trestnou činnost znovu odsouzen, hrozil by mu další, až desetiletý pobyt za mřížemi.
 
por. Bc. Iveta Martínková – 11. 5. 2015
Odkazy do noveho okna

Foto z domovní prohlídky

Foto z domovní prohlídky 

Detailní náhled

Foto z domovní prohlídky 2

Foto z domovní prohlídky 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem