Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

I přes zákaz znovu řídil, tentokrát zdrogovaný

Muž řídil pod vlivem pervitinu a marihuany, v kapse měl sáček s kokainem a navíc měl platný zákaz řízení. 

Pražští policisté z odboru cizinecké policie si v pátek krátce po dvacáté hodině na Wilsonově ulici povšimli vozidla značky Škoda, jehož řidič podezřele kličkoval po silnici. Když pak navíc zpozoroval policejní hlídku, výrazně snížil rychlost a neustále se po policistech ohlížel. Muži zákona se proto rozhodli tohoto nervózního řidiče zastavit a zkontrolovat, zda je vše v pořádku. Jeho roztěkanost se ale při kontrole stupňovala a policisté proto u muže provedli test na přítomnost drog v těle. I přesto, že se proti policistům ohradil s tím, že nikdy žádné drogy neměl a není žádný feťák, byl tento test pozitivní na pervitin a marihuanu. Lustrací v evidencích také policisté zjistili, že má muž vysloven platný zákaz řízení za jízdu pod vlivem alkoholu, a to až do prosince letošního roku.

Policisté proto na místě čtyřiatřicetiletého muže zadrželi a při provedené bezpečnostní prohlídce u něho nalezli ještě sáček s více než dvěma gramy kokainu.

Na policejní služebně pak policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze tří trestných činů, a to ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Por. Mgr. Iveta Martínková – 11. 7. 2016

vytisknout  e-mailem