Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

I řidičky jsou nezodpovědné

Naměřili jí přes 4 promile 

Že i ženy jsou za volantem nezodpovědné dokázala v pátek 19. června 45 letá řidička vozu zn. HYUNDAI Accent.  Poté, co požila velké množství alkoholu, usedla  před polednem za volant. Když pak v Rokycanech vjížděla do prudké zatáčky, nezvládla řízení a vyjela mimo komkunikaci.  Následně pak vjela přes chodník na travnatý pás, kde  porazila dopravní značku. Vůz  se zastavil až zpět ve vozovce, protože měl poškozena přední kola.  Ke zranění osob nedošlo, hmotné škody byly odhadnuty na 23 tisíc korun.  Řidička je nyní podezřelá ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, jelikož dechovou zkouškou byla zjištěna přítomnost alkoholu v jejím dechu. Přístroj naměřil hodnotu  přesahující hranici 4 promile.

Dopravní nehodou skončila i  jízda dalšího opilého řidiče. Tentokrát usedl za řídítka motocyklu zn. HUSABERG pod vllivem alkoholu 40ti letý řidič dne 21.6.2009 po 13té hodině . Když pak jel za obcí Zvíkovec směrem na Mlečice neměl v zatáčce přizpůsobit rychlost jízdy a vyjel do protisměru. Zde se následně střetl s protijedoucím vozem zn. OPEL Combo.  Při nehodě utrpěl motocyklista zatím nespecifikovaná zranění. S těmi byl transportován do nemocnice.  Požití alkoholu tímto motorkářem prokázala provedená  dechová zkouška, která maěla  ukázat hodnotu  přesahující 2,5 promile.

Řidič pod vlivem alkoholu byl přistižen policejní hlídkou i v průběhu noční akce zaměřené na  požívání alkoholu řidiči před a během jízdy.  V noci z 20. na 21. června 2009 proběhla tato akce na  území  bývalého okresu Rokycany. Do kontrol se zapojilo 12 policistů. Ti zkontrolovali  celkem 60 vozidel a zjistili 12 přestuků v dopravě.  Mimo jednoho z nich byly  všechny vyřízeny uložením blokové pokuty (celková částka 3.000,- Kč). Jeden  přestupek (požití alkoholu řidičem) byl  zaslán k vyřízení správnímú orgánu. 

 

 

 

vytisknout  e-mailem