Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

I trpělivost má své meze

CHOMUTOV - Přišla o auto, Ženy se popraly.... 

I trpělivost má své meze
Jak jsme již informovali, na začátku tohoto týdne kontrolovala policejní hlídka, na Březovém Vrchu v Chomutově, 37letého muže. Projížděl tudy ve vozidle Renault 19 a vůbec nerespektoval, že má platnou blokaci řidičského průkazu. Soud v Chomutově mu totiž vyslovil zákaz řízení motorových vozidel, který skončí až v květnu 2014. Vyšetřování dále prokázalo, že během posledního půl roku je to již posedmé, co byl při jízdě vozidlem zadržen. Dřívější pachatelovo jednání bylo řešeno ve zkráceném přípravném řízení, po nezbytných úkonech byl vždy propuštěn na svobodu. Tentokrát však došla policistům trpělivost. Propuštěn nebyl, naopak skončil v policejní cele. Jelikož se stejného činu dopouští opakovaně a je zde obava, že ve stejné trestné činnosti bude nadále pokračovat, putoval na Státní zastupitelství Chomutov podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Soudce o uvalení vazby obratem rozhodl, pachatel byl, v doprovodu policejní eskorty, převezen rovnou do Vazební věznice v Litoměřicích. Vozidlo Renault 19 bylo zabaveno a soud bude rozhodovat o propadnutí věci. Za své jednání může pachatel skončit až na tři roky ve vězení.
 
Přišla o auto
Škoda ve výši 50 tisíc korun vznikla ženě z Chomutova, která předala své vozidlo Mercedes Benz do opravy muži z Droužkovic. Od té doby své auto neviděla. Muž vozidlo nevrací a se ženou odmítá komunikovat. Jelikož tato situace trvá již tři roky, obrátila se poškozená na policii a podala trestní oznámení. 35letý muž je podezřelý ze zpronevěry, za uvedený čin mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.
 
Ženy se popraly
Klášterečtí policisté řešili incident v ulici Příčná. Do bytu svého manžela přišla 39letá žena, která uvnitř našla současnou manželovu přítelkyni. Ihned jí začala vulgárně urážet a fyzicky napadat. Po incidentu vyhledala poškozená lékaře, k pracovní neschopnosti nedošlo. Jednání útočnice vyhodnotili policisté jako přestupek proti občanskému soužití, který bude řešit příslušná komise Městského úřadu Klášterec nad Ohří.
 
Zdemolovali dům
Čtveřici mužů ve věku 22, 25, 29 a32 roků vyšetřují policisté z Března. Od poloviny loňského roku vnikli několikrát do rodinného domu ve Střezově a tento postupně zdemolovali. Kromě vnitřního vybavení demontovali rozvody vody a topení, zničili dřevěné trámy, poškodili zdivo a tím způsobili, že došlo ke zborcení střešní konstrukce. Odhadnutá škoda činí 199 tisíc korun. Na pachatele čeká obvinění z krádeže a poškození cizí věci.
 
Vloupání do karavanu
Na Nechranické přehradě se kdosi vloupal do zaparkovaného obytného karavanu. Majitelka, žena z Prahy, uvedla, že zloděj odnesl surf, plachty, ráhna, stěžně a dva neoprénové obleky. Škodu vyčíslila na 12 tisíc korun. Skutek je vyšetřován jako trestný čin krádeže.
 
Naletěla podvodníkům
O půl milionu korun nejspíše přišla žena z okresního města. Své úspory svěřila zástupcům firmy, kteří měli zajistit nákup a zasíťování pozemků pro výstavbu rodinného domu. 44letý muž z Prahy a jeho 22letá společnice již při přebírání peněz věděli, že slib nedodrží a domluvenou činnost nezajistí.
Nepomohli ani výzvy k navrácení hotovosti ze strany poškozené, pachatelé s ní nekomunikují. Žena se proto obrátila na policii, policisté vyhodnotili jednání pachatelů jako podvod. Za uvedený čin jim hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let.
 
24.března 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem