Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ignorovali zákazy řízení

TEPLICKO - Mužům hrozí až dva roky za mřížemi; Sedl si za volant pod vlivem alkoholu; Hledáme svědky nehody. 

Ignorovali zákazy řízení

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 29letý muž, který si včera po poledni sedl v Duchcově za volant dodávky, i když má uloženy dva tresty spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Policisté mu sdělili podezření z přečinu, za který by v krajním případě mohl strávit až dva roky ve vězení.

     Stejný trest hrozí také 26letému muži, kterého ve středu před polednem zastavili strážníci v Košťanech. Muž má ústeckým magistrátem uloženy hned tři zákazy řízení motorových vozidel, přivolaní policisté navíc zjistili, že je na něj vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Poté, co si převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání byl eskortován rovnou do vězení.

Sedl si za volantpod vlivem alkoholu

     Až roční vězení hrozí 33letému muži, kterého ve středu po půlnoci zastavila v Teplicích při řízení osobního vozidla policejní hlídka. Při dechové zkoušce mu totiž naměřili přes jeden a půl promile alkoholu, noc strávil v policejní cele a po vystřízlivění si převzal sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.



Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o pomoc při objasnění okolností dopravní nehody, ke které došlo od půlnoci do 19:25 hodin dne 29. září 2021 v obci Žalany, ulice Pražská. Neznámý řidič na zabezpečeném železničním přejezdu poškodil závoru (na straně blíže k obci Bořislav) a z místa odjel, aniž splnil zákonem  danou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

     Policisté žádají řidiče, kteří v době nehody, nebo bezprostředně před ní místem projížděli a mohli by poskytnout jakékoliv poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehody, případně mají k dispozici kamerové záznamy, aby kontaktovali policisty z dopravního inspektorátu Teplice, ul. Husitská 5 buď osobně, nebo poznatky sdělili na telefon 974 439 260.

1. října 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem