Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

III. běh dětského tábora skončil

Východočeští policisté byli 18 dní vedoucími  

Téměř tři týdny nabytého programu prožily děti policistů v Budislavi u Litomyšle. V průběhu tábora děti provázela celotáborová hra s tématem pravěk. Malí pravěcí lidé si tvořili dobové kostými, rozdělávali oheň třením dřev, vyzkoušeli si stopování zvěře, „lov jelenů“, boj o oheň a další disciplíny spojené s daným tématem. Každý táborový den začal pro děti v 07:30 hodin budíčkem (samozřejmě až na sobotu a neděli, kdy si ještě půl hodiny přispaly), poté snídaně a hurá za zábavou!

Mimo uvedených pravěkých her děti prožily několik desítek různých jiných radovánek, akcí a sportovních vyžití. Fotbal, ufobal, vrtule, tarantule, schovka, hutututu, přehazovaná, ringo, pašeráci, hry v lese, lov drahokamů, střelba ze vzduchovky, stolní tenis, obíhaná, tradiční i netradiční pětiboj, sportovní olympiáda, prvomájový průvod, soutěž Pevnost Boyard a další, další a další.
Děvčata si navíc vyzkoušela různé druhy líčení, tvorbu účesů, výrobu dekorativních předmětů, práci s modelářskou hlínou, výtvarné techniky, nebo různé taneční kreace.
Chlapci se zdokonalili v rozdělávání ohně, stavbě ohnišť, kácení stromu, užívání pily a sekery, jak funguje motor v motocyklu a různé jeho součásti, nebo poměřili své síly v soutěži silák oddílu.
Nezůstávalo se jen v tábořišti, pravěcí výletníci měli možnost zhlédnout Toulovcovy maštale, obec Budislav, obec Proseč a její koupaliště, kde někteří nocovali pod širým nebem, město Litomyšl, město Brno a v něm pavilon Anthropos, aquapark v Blansku (tento i řádně využili).
Během tábora měli táborníci možnost prožít i několik zajímavých ukázek. Například se seznámili s výstrojí, technikou a zkušenostmi vojáků 7. polní nemocnice Armády České republiky, ukázka práce pyrotechnika s důležitými informacemi v případě nálezu podezřelého předmětu, poznali různé druhy zásahů a výstroj pořádkové jednotky z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, vyslechli důležité rady pro bezpečný pohyb v silničním provozu od policisty Preventivně informační skupiny Hradec Králové a od pracovníka oddělení  BESIP, vyzkoušeli si také jaké je to být daktyloskopován, jaké jsou zásady první pomoci a obvazové techniky od zdravotní sestry oddělení ARO, nebo jak tančí profesionál z taneční skupiny. Všechny ukázky byly dětmi odměněny mohutným potleskem.

Nejoblíbenějším večerním programem byly samozřejmě diskotéky. Tyto byly buď tradiční, nebo s videoprojekcí hudebních klipů, bláznivá nebo s francouzskou tématikou (obleky), při které hrála samozřejmě francouzská hudba.
V závěru tábora proběhla táborová pouť, kdy si děti na 14 stanovištích měly možnost vydělat pomyslné peníze resp. Mamuty, za které si mohly zakoupit zajímavé zboží. Tímto byly hračky, sportovní potřeby, sladkosti, školní potřeby, drogerie a další. Na velkou část zboží pro děti přispěl finanční částkou Nezávislý odborový svaz Policie České republiky, za což mu patří velký dík.
Průběh tábora mimo deště nenarušila jiná významná negativní událost či úraz a všichni se těší na další ročník táboru dětské prázdninové rekreace, a to na III. běh.
 

Mnohem více informací, reportů, fotografií a videí naleznete na www.taborbudislav.cz

fotogalerie ke zhlédnutí zde

nprap. Jan Čížkovský
27. srpna 2010
foto Dominik Syrový

 

vytisknout  e-mailem