Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Info z Ostravy - 14. 12. 2009

Agresor v cizím bytě; Příliš drahá neopatrnost!; Tragická událost; Pod vlivem pro dárky 

Agresor v cizím bytě

Dne 12. 12. 2009 krátce před osmnáctou hodinou odpolední zadrželi policisté osmadvacetiletého muže z Hrabůvky.
Muž, posilněn alkoholem, neoprávněně vnikl do bytu pětačtyřicetiletého muže. Stalo se tak na ulici Edisonově v Ostravě Hrabůvce. V bytě poté začal řádit jak smyslů zbavený. Majitele bytu napadl údery pěstí do obličeje a kopal jej do celého těla. Následně s kuchyňského stolu demontoval jednu z noh, se kterou několikrát poškozeného vší silou udeřil do hlavy a těla. Stejně dopadli i další dvě osoby (57 a 56 let), které se v bytě nacházely. Údery nohou od stolu byly opět vedeny na tělo a hlavu. Dalším následkům zabránili přivolaní policisté, kteří násilníka zpacifikovali a na místě zadrželi.
Agresivní muž způsobil majiteli bytu zlomeninu tří žeber, hematomy po celém obličeji, zlomeninu horní čelisti a tržné rány. Oběma dalším poškozeným způsobil dosud nespecifikovaná zranění.
Policisté již proti muži zahájili trestní stíhání pro trestné činy ublížení na zdraví a porušování domovní svobody. Za ně  mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.
 

Příliš drahá neopatrnost!

Celkovou škodu 129 961 korun způsobil neznámý pachatel dne 13. 12. 2009.
O půl páté odpoledne vnikl v Ostravě Bartovicích před kulturním domem do osobního vozidla zn. Honda, který zde zaparkovala šestadvacetiletá žena z Havířova.
Pachatel vypáčil zámek levých předních dveří. Z vozidla následně odcizil dámskou kabelku se dvěma peněženkami, které obsahovaly finanční hotovost 80 000 korun, 130 euro, 300 dolarů, dvě platební karty, stravenky, osobní doklady a zlatý náramek. 
Neznámý pachatel se dopustil trestných činů poškozování cizí věci, krádeže a neoprávněného držení platební karty. Trestní zákon stanoví za tyto činy trest odnětí svobody až na tři roky.

Opakovaně žádáme občany – nenechávejte ve svém vozidle žádné cennosti!!! Zlodějům stačí i malá chvilka k tomu, aby se Vašeho majetku zmocnila. Chovejte se odpovědně a buďte opatrní. Nedávejte sami svou lehkomyslností zlodějům šanci.

Tragická událost

Dne 13. 12. 2009 v 18.10 hodin bylo na centrum tísňového volání oznámila třiašedesátiletá žena, že její sousedka neotvírá na zvonění a klepání svůj byt, a že se jedná o nemocnou paní.
Hlídka policistů se na místo dostavila za deset minut. Dveře bytu v jednom z domů na ulici Nádražní násilně otevřeli hasiči za asistence oznamovatelky a policistů. V prostoru chodby bytu byla na místě nalezena devětašedesátiletá majitelka bytu, která již nejevila známky života. Tělo zemřelé bylo bez šatstva a bylo na 80 procentech ohořelé.
V kuchyni nalezli policisté příčinu neštěstí. Na sporáku byly dva hrnce se spálenými bramborami. Dva hořáky byly v poloze otevřeno, avšak bez plamene. Vyšetřovatel hasičů konstatoval, že od hořáků plynového sporáku došlo k zahoření šatstva zemřelé a následně její smrti. Přivolaný lékař rychlé záchranné služby konstatoval smrt popálením a následným traumatologickým šokem. Ke smrti došlo kolem poledně téhož dne.
Smrt cizím zaviněním byla vyloučena. Na místě byla nařízena zdravotní pitva. Tělo zemřelé bylo převezeno pracovníky pohřební služby fakultní nemocnice.

Pod vlivem pro dárky

Policisté z Obvodního oddělení Poruba 2 zadrželi muže řídícího vozidlo pod vlivem alkoholu.
Před obchodním domem Tesco v Ostravě Porubě si policisté všimli osobního vozidla Škoda Praktik, která „šněrovala“ vozovku. Řidič tohoto vozidlo na sebe dále upozornil svým blouděním po parkovišti. Policisté vozidlo zastavili a jeho řidiče vyzvali k předložení potřebných dokladů a také k provedení dechové zkoušky. Provedeným měřením bylo dvaačtyřicetiletému muži z Poruby zjištěno 2,26 ‰ alkoholu v dechu. Opakovaným měřením tato hodnota dokonce stoupla na 2,5 ‰.
Řidič k tomuto zjištění uvedl, že si dal po jídle jedno pivo  a jel nakupovat vánoční dárky. Muž byl na místě zadržen pro spáchání trestného činu. Policisté mu rovněž zadrželi řidičský průkaz. Poté byl policisty převezen k odběru krve na protialkoholní záchytnou stanici.
Za tento trestný čin muži hrozí až jednoroční odnětí svobody.

 
 

vytisknout  e-mailem