Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Informace k nadcházejícímu víkendu

PELHŘIMOVSKO: O víkendu přivítá Pelhřimov návštěvníky pouti i posluchače dechových hudeb  

Během tohoto víkendu očekávají město Pelhřimov dvě významné kulturní události. Každoročně se koná poslední srpnovou neděli pouť a ve dnech 25. a 26. srpna rovněž proběhne již 12. Celostátní festival dechových hudeb a Dny záchranářů.
V průběhu těchto akcí budou policisté dohlížet na bezpečnost občanů, veřejný pořádek, budou chránit majetek a plnit úkoly v oblasti dopravy.
 
Od počátku týdne jsou v souvislosti s touto akcí uzavřeny již některé ulice v blízkosti centra města. Od 20. do 27. srpna budou uzavřena parkoviště u lékárny u Sv. Víta a městské parkoviště za městským úřadem.  V době od 22. do 27. srpna bude ještě dále uzavřena ulice Tyršova a v sobotu a neděli bude pro dopravu uzavřeno Masarykovo náměstí a ulice Solní. Objízdná trasa pro návštěvníky Pelhřimova povede ulicí Tylova a Příkopy.
„Na tyto víkendové dny počítáme s posílením hlídek na zajištění veřejného pořádku, ochrany majetku a zajištění bezpečnosti silničního provozu“, řekl npor. Martin Dulák, vedoucí obvodního oddělení v Pelhřimově.
V minulých letech jsme nezaznamenali žádné větší komplikace při silničním provozu. Pro návštěvníky Pelhřimova však může dopravu komplikovat uzavřená silnice u nemocnice, kde probíhá celková rekonstrukce vozovky. Je to hlavní tah na Jihlavu a proto vede objízdná trasa ulicemi Křemešnická, Dobiášova a Čajkovského. Další komplikace a zdržení mohou nastat při jízdě směrem na Tábor, kdy na ulici Pražská je ve výstavbě kruhový objezd. Doprava je zde řízena světelnou signalizací.
Návštěvníci pouti a festivalu dechových hudeb mohou využít k parkování parkoviště naproti bývalému hotelu Rekrea a parkoviště na ulici Pražská. Jedním úkolem policistů je i preventivní činnost, která se u této akce projeví zejména silničními kontrolami nebo i kontrolami řádného zabezpečení motorových vozidel. Při odchodu z vozidla, by neměla nechávat osádka viditelně odložené věci. Lehce tak tato situace může nalákat případného zloděje, který se do vozidla bude vloupat.
Víkendový program jistě přiláká zvýšený počet osob. V sobotu večer budou na Masarykově náměstí hrát k tanci a poslechu hudební skupiny. „Návštěvníci této akce by měli dbát zvýšené opatrnosti při ukládání kabelek, peněženek a mobilů. V minulých letech jsme zaznamenali několik případů majetkové trestné činnosti, kdy neznámý pachatel odcizil v nestřežené chvíli volně odložené peněženky nebo mobilní telefony“, dodal npor. Ondřej Fučík, zástupce vedoucího obvodního oddělení.
Upozorňujeme občany, aby byli opatrní při požívání alkoholických nápojů. Nadměrná konzumace může v těchto horkých dnech vyvolat zdravotní problémy. Také řidiči by měli počítat s tím, že policisté budou provádět silniční kontroly, jejichž součástí je i dechová zkouška na alkohol, v některých případech policisté provádí orientační zkoušku na jiné návykové látky. Pelhřimov.JPG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Bc. Hana Kotková, komisař
22. srpna 2012
 

vytisknout  e-mailem