Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

AKTUALIZACE - Informace k očekávané mimořádné události

ÚSTECKÝ KRAJ – Síly a prostředky policie jsou připraveny na nadcházející záplavy. 

15.9.2024 AKTUALIZACE:

Do Olomouckého kraje především pak na Šumpersko a Jesenicko míří policisté z Ústeckého kraje. Do těchto aktuálně nejvíce zasažených oblastí posíláme stovku policistů s odpovídající technikou (vozidla 4x4 jsou základem). Úkolem vysílaných posil bude především ochrana evakuovaných oblastí před rabováním nebo pomoc se samotnou evakuací lidí.

Preventivně připomínáme platný zákaz používání plavidel na rozvodněných tocích. Porušením tohoto zákazu dochází nejen k hazardu se životy, ale i ke komplikacím při práci záchranných složek. V případě nerespektování tohoto zákazu lze uložit ve správním řízení sankci až do 100 000 Kč.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

S napětím sledujeme předpověď počasí a stejně jako všichni ostatní si přejeme, aby následky dešťů nebyly ani zdaleka takové jako třeba v roce 2002. Policisté napříč Ústeckým krajem jsou připraveni okamžitě pomáhat v součinnosti s Hasičským záchranným sborem Ústeckého kraje s případnými evakuacemi a zajištěním bezpečnosti. Pořádkoví či dopravní policisté jsou v pohotovosti a dle aktuální situace budou čekat na pokyn k nasazení, a to dokonce i v jiných krajích.                   

13. září 2024
mjr. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem