Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 2. ledna 2015

Bruntál - Požár živého plotu na ulici Maxima Gorkého v Krnově...a další (3 případy) 

 

Dopravní nehodovost na Bruntálsku

Na přelomu loňského a letošního roku došlo na teritoriu územního odboru Policie České republiky Bruntál ke třem dopravním nehodám, bez zranění osob.

Policisté skupiny dopravních nehod z bruntálského dopravního inspektorátu vyjížděli po půl druhé odpolední silvestrovského dne na ulici Tř. Práce v Bruntále. Zde 22letý muž z Vrba pod Pradědem řídil osobní motorové vozidlo tovární značky BMW, přičemž dostal na namrzlé vozovce smyk a narazil do oplocení rodinného domu. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 21 tisíc korun a orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče negativně.

Před sedmou hodinou večerní téhož dne došlo na silnici mezi obcemi Lomnice a Valšov k dopravní nehodě mezi lesní zvěří a dodávkovým motorovým vozidlem značky Mercedes Benz Sprinter, které řídil 32letý muž z Ostravy. Divoké prase vyběhlo z levého silničního příkopu bezprostředně před automobil a řidič již nedokázal na vzniklou situaci zareagovat bržděním. Při střetu došlo k celkové hmotné škodě vyčíslené na finanční částku ve výši 100 tisíc korun.

První nahlášená dopravní nehoda roku 2015 se stala v 04:45 hodin mezi obcemi Andělská Hora a Suchá Rudná. Osobní motorové vozidlo VW Sharan řídil 21letý muž z Bruntálu, který při klesání a projíždění levotočivé zatáčky dostal na sněhem pokryté komunikaci smyk, vyjel vpravo mimo vozovku a bočně narazil do dvou stromů. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku 30 tisíc korun a ani při této kolizní dopravní situaci nehrál roli alkohol.


Vloupání do rodinného domu v Rýmařově

V době mezi 19. a 23. hodinou dne 30. prosince 2014 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Julia Fučíka v Rýmařově přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže tím, že se vloupal do jednoho z místních rodinných domů. Poškozeným manželům tak způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 67 tisíc korun, kdy odcizil různé šperky ze žlutého kovu a finanční částku hotovosti v různých měnových jednotkách. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli, byť i anonymně, sdělit na rýmařovské policejní telefonní číslo 974 731 751.


Požár živého plotu na ulici Maxima Gorkého v Krnově

Chvíli po půlnoci dne 1. ledna 2015 byli policisté z krnovského obvodního oddělení vysláni na ulici Maxima Gorkého v Krnově, kde mělo dojít k požáru. Na místě bylo zjištěno, že na zahradě jednoho z domů došlo k zahoření živého plotu. Požár lokalizovali hasiči HZS a SDH, jejich vyšetřovatel jako příčinu stanovil nedbalost ze strany neznámé osoby při odpálení zábavné pyrotechniky a celou záležitost si převzal ve své kompetenci k dalšímu došetření a opatření. Zraněna nebyla žádná ze zúčastněných osob, k přečinu obecné ohrožení či k jiné trestné činnosti nedošlo a celková hmotná škoda na majetku činí 100 korun.

 

 

Opava 2. ledna 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem