Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 20. listopadu 2014

Bruntál - Dopravní nehodovost na Bruntálsku a různá trestná činnost 

 

DOPRAVNÍ NEHODY


Dopravní nehoda 2 osobních automobilů mezi obcemi Pustá Rudná a Karlovice

Dne 19. listopadu 2014 před 8 hodinou ranní řídil 76letý muž z Vrbna pod Pradědem své osobní motorové vozidlo značky Daewoo Matiz ve směru od Karlovic k obci Pustá Rudná, přičemž na mokrém povrchu pozemní komunikace dostal smyk, přejel do levé části vozovky a zde se střetl s protijedoucím osobním motorovým vozidlem značky Nissan Navara, které řídil 41letý muž z Bruntálu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče vozu Daewoo, avšak tento odmítl přivolat sanitní vozidlo RZP na místo s tím, že případné lékařské vyšetření a ošetření vyhledá podle potřeby dodatečně. Ke zranění žádných jiných osob nedošlo, přičemž v automobilu Nissan cestoval na předním sedadle i 60letý spolujedoucí. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku ve výši 60 tisíc korun a orientační dechové zkoušky vyzněly u obou řidičů negativně.

Dopravní nehoda 2 automobilů mezi Václavovem a Bruntálem

Dne 19. listopadu 2014 v půl osmé ráno řídil 42letý muž z Krnova osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Fabia mezi obcí Václavov a Bruntál, přičemž nedodržel bezpečnou vzdálenost od před ním jedoucího osobního motorového vozidla značky Mercedes Benz, jenž řídila 50letá žena z Rýmařova. Došlo tak ke střetu mezi přední části vozu Škoda a zadní části automobilu Mercedes. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u obou účastníků dopravní nehody negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 135 tisíc korun.

Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu mezi Rýmařovem a Horním Městem

Dne 18. listopadu 2014 těsně po 20. hodině řídila 37letá žena z Bruntálska osobní motorové vozidlo značky Peugeot 307 ve směru od Rýmařova na Horní Město, přičemž při průjezdu pravotočivou zatáčkou se podle jejího vyjádření lekla u pravého okraje stojícího blíže neupřesněného zvířete, strhla řízení automobilu vlevo, začala intenzivně brzdit, dostala smyk a narazila do svodidel. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, ke střetu se zvěří rovněž nedošlo, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20 tisíc korun a orientační dechová zkouška vyzněla u výše jmenované ženy negativně.

Dopravní nehoda podnapilého cyklisty na ulici Opavské v Krnově

Dne 16. listopadu 2014 po půl čtvrté odpolední jel 56letý muž z Opavy-Kateřinek na svém jízdním kole po vyznačené cyklostezce ulice Opavské v Krnově, a to ve směru na Opavu, přičemž z dosud přesně nezjištěných příčin spadl a zůstal ve chvilkovém bezvědomí. Následně byl převezen k lékařskému vyšetření a ošetření do krnovské nemocnice. Jak bylo dosavadním šetřením zjištěno, tak si cyklista na průběh ani zavinění dopravní nehody nepamatuje, odborným měřením dechovými zkouškami mu však byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 0,7 promile alkoholu v dechu. Pro řádné zadokumentování celé záležitosti jsou v této chvíli důležití případní svědci pádu cyklisty z jízdního kola na zem, a tito nechť se prosím telefonicky ozvou policistům ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru PČR v Bruntále na číslo 974 731 574.

Dopravní nehoda neznámého motorového vozidla s neznámým řidiče na bruntálské benzínce

V blíže neupřesněné noční době ze dne 6. na 7. listopadu 2014 došlo v prostorách benzínové čerpací stanice ÖMV na ulici Staroměstské v Bruntále k dopravní nehodě mezi nezjištěným motorovým vozidlem, které řídil dosud nezjištěný řidič a zákaznickým vysávačem. K dopravní nehodě došlo tak, že neznámý řidič nezjištěnou částí automobilu narazil do vysávače, který je umístěn vpravo ve směru výjezdu z čerpací stanice, ten se vyvrátil na zem a vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 50 tisíc korun. Případ šetří policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále, kteří žádají případné svědky, aby se ozvali na bruntálské policejní telefonické číslo 974 731 574. Jejich svědectví či přímé přiznání doposud neznámého řidiče je velmi důležité pro řádné zadokumentování celé záležitosti.


VLOUPÁNÍ


Vloupání do dodávkového motorového vozidla na ulici Náměstí 1. máje v Bruntále

V noční době ze dne 18. na 19. listopadu letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Náměstí 1. máje v Bruntále přečin krádeže tím, že rozbil boční okénko na zde zaparkovaném nákladním motorovém vozidle značky Renault Master se škodou ve výši 1.500 korun, přičemž následně prohledal interiér kabiny vozu a odcizil navigaci v hodnotě 4 tisíce korun a ledvinku v ceně 500 korun.

Vloupání do osobního automobilu na ulici Opavské v Bruntále

Neznámý pachatel spáchal přečin krádeže i na ulici Opavské v Bruntále, kdy na parkovišti před prodejnou stavebnin rozbil okno dveří na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle tovární značky Škoda Octavia, odkud odcizil notebook značky HP Probook s programovým vybavením, který byl uložen v textilní brašně, čímž poškozené společnosti vznikla předběžná škoda na majetku ve výši bezmála 31 tisíc korun. Výše způsobené škody na automobilu je předmětem dalšího šetření. Případ se stal přesně v polední době dne 19. listopadu 2014.

Krádeže motorové nafty z nákladních automobilů na ulici Polní v Bruntále

V přesně nezjištěné době ve dnech 17. a 18. listopadu letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na odstavné ploše na ulici Polní v Bruntále přečin krádeže tím, že po odstranění víčka palivové nádrže odcizil ze zde zaparkovaného nákladního motorového vozidla značky Scania celkem 700 litrů motorové nafty. Ve stejnou dobu, na stejném místě a obdobným způsobem odcizil 150 litrů motorové nafty i ze zde odstaveného nákladního motorového vozidla značky Daf. A dále po vypáčení víčka palivové nádrže odcizil z vedle stojícího pracovního stroje-nakládače doposud nezjištěné množství motorové nafty. Celková hmotná škoda na majetku poškozeným soukromým organizacím a firmám byla vyčíslena na finanční částku ve výši téměř 27 tisíc korun.

Odcizení motorové nafty z nákladního vozidla v obci Malá Morávka

V přesně nezjištěné době od 6. do 18. listopadu 2014 v obci Malá Morávka, část Karlov, a to na parkovišti u areálu Myšák, neznámý pachatel odstranil uzamčené víčko nádrže na zaparkovaném nákladním motorovém vozidle značky Nissan a poté z palivové nádrže odcizil 80 litrů motorové nafty, čímž poškozené soukromé společnosti vznikla celková hmotná škoda ve výši 3.700 korun.

Odcizení motorové nafty z nákladního automobilu ve Starém Městě u Bruntálu

V noční době ze dne 15. na 16, listopadu 2014 na parkovišti před domem v obci Staré Město u Bruntálu neznámý pachatel spáchal přečin krádeže tím, že odstranil uzamčené víčko nádrže na zde zaparkovaném nákladním motorovém vozidle značky Tatra a následně odcizil 50 litrů motorové nafty. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2 tisíce korun.

Vloupání do novostavby rodinného domu v obci Zátor, část Loučky

Neznámý pachatel v podvečerních hodinách dne 19. listopadu 2014 vstoupil na oplocený pozemek v obci Zátor, část Loučky, kdy po rozbití okna vnikl do novostavby rodinného domu, odkud odcizil starší mobilní telefony různých značek a typů, šperky ze žlutého kovu a puškohled značky Meostar R1, čímž na odcizených věcech vznikla celková škoda ve výši 43 tisíc korun a na zařízení škoda ve výši 4.500 korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Krnově pro přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody.


POŠKOZENÍ


Poškození stánku na autobusovém nádraží v Městě Albrechticích

V rozmezí mezi 15. a 18. listopadem 2014 v prostoru autobusového nádraží v Městě Albrechticích neznámý pachatel spáchal přečin poškození cizí věci tím, že sprejem černé a bílé barvy nastříkal na fasádu budovy stánku, na skleněné luxfery a na skříň elektro rozváděče různé nápisy, čímž způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši kolem 3 tisíc korun.

 

 

Opava 20. listopadu 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem