Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 21. října 2014

Bruntál - Odcizení motorové nafty z nákladního automobilu v obci Dolní Moravice a další...(8 případů) 

 

Bruntálští policisté přijali oznámení o ztrátě tašky s větším finančním obnosem

V době mezi 17. a 18. hodinou dne 20. října 2014 doposud neznámá osoba s největší pravděpodobností nalezla na ulici Jesenické v Bruntále plátěnou tašku, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti ve výši 56 tisíc korun. Tuto tašku si položil na střechu osobního motorového vozidla značky Nissan Micra 42letý muž z Bruntálu, načež do automobilu nasedl a odejel. Po chvíli si však vzpomněl, že tašku nechal na střeše vozu, zastavil, ale tato již zde nebyla. Vrátil se tak na místo svého původního parkování, ale ani zde již tašku s penězi nenašel. Bruntálští policisté žádají širokou veřejnost a spolupátrání po výše uvedené finanční částce na hotovosti a žádají případné svědky či nálezce, aby tuto odevzdali v budově nejbližší služebny Policie České republiky, případně telefonicky zavolali na bruntálské policejní telefonní číslo 974 731 651.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 20. října 2014 v půl dvanácté dopolední policejní hlídka z obvodního oddělení v Krnově zajistila v jídelně veřejného stravování na ulici Albrechtické v Krnově místního 41letého muže, který v silně podnapilém stavu obtěžoval hosty a neustále skandoval „Baník, Baník“. Vzhledem k tomu, že neuposlechl výzev zakročujících policistů, aby zanechal svého protiprávního jednání a chování, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Orientační dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota bezmála 3 promile alkoholu v dechu. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku a jako přestupek proti občanskému soužití.


Odcizení motorové nafty z nákladního automobilu v obci Dolní Moravice

V blíže neustanovené době ode dne 17. do dne 19. října letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na odstavné ploše u benzínové čerpací stanice v obci Dolní Moravice přečin krádeže tím, že odstranil visací zámek palivové nádrže na zde zaparkovaném nákladním motorovém vozidle značky Mercedes Benz Actros, přičemž následně odcizil 420 litrů motorové nafty a způsobil tak celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši více jak 12 a půl tisíce korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Rýmařově.


Dopravní nehoda podnapilé řidičky osobního automobilu v obci Úvalno

Dne 18. října 2014 kolem osmé hodiny večerní řídila 58letá žena z Krnova své osobní motorové vozidlo tovární značky Hyundai v obci Úvalno, přičemž u jednoho z rodinných domů couvala a při tomto zadní části automobilu narazila do oplocení. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 5 tisíc korun. Odborným měřením dechovými zkouškami byly výše uvedené ženě naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami bezmála 2,5 promile alkoholu v dechu. Na místě jí byl zadržen řidičský průkaz a bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování, kdy však již nyní je shora jmenovaná řidička důvodně podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


34letý recidivista odcizil zboží v bruntálském supermarketu

Dne 19. října 2014 policisté z obvodního oddělení v Bruntále ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 34letému muži z Bruntálska, neboť tento v době kolem půl třetí odpolední téhož dne odcizil v supermarketu na ulici Zeyerové v Bruntále zboží v hodnotě 30 korun. Vakuově balenou sekanou si uschoval do náprsní kapsy své bundy a bez úhrady prošel přes pokladní zónu, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně byl předán přivolaným bruntálským policistům, kteří lustracemi v dostupných evidencích zjistili, že se u výše jmenovaného muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních 3 létech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Bruntále z dubna letošního roku mimo jiné pro přečin krádeže k souhrnnému podmíněnému trestu odnětí svobody na dobu 12 měsíců, se zkušební dobou v délce 36 měsíců, a to až do března roku 2017.


Krnovští policisté předvedli k prokázání totožnosti neznámého muže

Dne 18. října 2014 po 22. hodině policejní hlídka z krnovského obvodního oddělení kontrolovala na ulici Šmeralové v Krnově neznámého muže, který stál poblíže osobního motorového vozidla tovární značky BMW, jenž bylo zaparkováno při pravém okraji vozovky a mělo zcela otevřené dveře řidiče, ač se již v automobilu nikdo nenacházel. Na dotaz policistů, zda je tento vůz jeho majetkem, neznámý muž sdělil, že je jeho matky. Na výzvu k zavření dveří řidiče, které bezprostředně ohrožovaly BESIP muž odpověděl slovy : „Neotravujte mě, já jsem Michael Jackson“. Jakmile byl tento muž vyzván ze strany zakročujících policistů k prokázání totožnosti, tak opětovně uváděl, že se jmenuje Michael Jackson a odmítl věrohodně prokázat svou identitu předložením občanského průkazu či jiného dokladu totožnosti. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem policisté následně rozhodli o předvedení tohoto muže do budovy obvodního oddělení v Krnově, kde bylo lustracemi v dostupných evidencích zjištěno, že se jedná o 28letého muže z Krnova. Po jeho ztotožnění a po provedených nutných procesních úkonech byl shora jmenovaný muž propuštěn na svobodu a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


Dopravní nehoda podnapilého cyklisty na ulici U Jatek v Krnově

Dne 18. října 2014 před půl šestou večerní jel 63letý muž z Krnova na svém jízdním kole po ulici U Jatek v Krnově, přičemž vedle kola běžel na vodítku jeho pes. Vlivem silné podnapilosti však cyklista nezvládl řízení a upadl na vozovku. Při této dopravní nehodě utrpěl zranění lehčího charakteru, kdy byl následně lékařsky vyšetřen a ošetřen v krnovské nemocnici. Ke zranění psa nedošlo. Odborným měřením dechovými zkouškami byly shora uvedenému muži naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 2 promile alkoholu v dechu. Případ je nadále v šetření ze strany policistů ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále a celý spisový materiál bude postoupen podle věcné příslušnosti do správní komise odboru dopravy Městského úřadu v Krnově k dalšímu opatření.


Poškození dětských atrakcí na zahradě domu na ulici Třída Práce v Bruntále

V noční době ze dne 17. na 18. října letošního roku doposud neznámý pachatel vstoupil na řádně neoplocený pozemek jednoho z domů na ulici Třída Práce v Bruntále, kde poškodil volně stojící dětskou trampolínu, dále odřezal čtyři lana dětských houpaček a úmyslně poškodil slunečník, čímž způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 10 a půl tisíce korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Bruntále pro přečin poškození cizí věci.


 

 

Opava 21. října 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem