Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 24. října 2014

Bruntál - Dopravní nehody na Bruntálsku a další...(3 případy) 

 

Dopravní nehoda osobního automobilu na katastru obce Malá Morávka

Dne 23. října 2014 po 16. hodině řídil 26letý muž z Kroměřížska v úseku mezi restaurací Hvězda a obcí Malá Morávka osobní motorové vozidlo značky Škoda Fabia, přičemž nepřizpůsobil rychlost jízdy, na mokrém povrchu silnice dostal smyk, vyjel tak do protisměru a zde narazil do vzrostlého stromu. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 100 tisíc korun a orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče negativně. Ke zranění tohoto muže nedošlo, zranění lehčího charakteru však utrpěli jeho spolucestující, a to 31letý muž z Brna a 30letý muž z Olomouce, kteří byli následně převezeni sanitním vozidlem RZS k lékařskému vyšetření a ošetření do Podhorské nemocnice v Bruntále. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování.


Dopravní nehoda dvou osobních automobilů mezi Miloticemi n/O. a Horním Benešovem

Dne 23. října 2014 před 18. hodinou řídil 33letý muž z Opavska osobní motorové vozidlo tovární značky BMW 328 v úseku mezi obcemi Milotice nad Opavou a Horním Benešovem, přičemž na mokrém povrchu pozemní komunikace nepřizpůsobil rychlost své jízdy, ve smyku přejel do levé poloviny vozovky, kde se střetl s protijedoucím osobním motorovým vozidlem značky Citroën Saxo s přívěsným vozíkem, které řídil 64letý muž ze Šumperska. Po nárazu sjel automobil BMW do silniční příkopy a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 60 tisíc korun. Orientační dechové zkoušky vyzněly u obou řidičů negativně. Při dopravní nehodě utrpěla spolujedoucí 20letá žena z Bruntálu ve voze BMW lehké zranění a byla sanitním vozidlem RZS převezena k lékařskému vyšetření a ošetření do krnovské nemocnice. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Odcizení plechů z pozemku rodinného domu v obci Malá Štáhle

Policisté z obvodního oddělení v Rýmařově šetří případ odcizení 200 kusů hliníkových plechů z pozemku jednoho z rodinných domů v obci Malá Štáhle. Přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže se dopustil doposud neznámý pachatel v noční době z 22. na 23. října letošního roku a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 6 tisíc korun.

 

 

Opava 24. října 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem