Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 1. března 2019

Opava - Tři muži slovenské národnosti nabízeli v Opavě k prodeji padělky nářadí a další... (4 případy) 

Vloupání do osobního automobilu v obci Markvartovice

Doposud neznámý pachatel spáchal v noční době z 22. na 23. února letošního roku na ulici Okružní v Markvartovicích přečin krádeže tím, že se vloupal do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Kia Ceed, ze kterého odcizil notebook značky HP v hodnotě 20 tisíc korun. Rozbitím skleněné výplně předních dveří spolujezdce vznikla škoda ve výši 3 tisíce korun. Celková hmotná škoda na majetku ve výši 23 tisíc korun tak byla způsobena soukromé společnosti z Prahy a případ prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené elektroniky lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Dva muži z Ostravy se vloupali do prodejny v obci Hať

V těchto dnech komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku 28 a 40 let z Ostravy, kteří byli službu konající policejní hlídkou z Obvodního oddělení v Hlučíně přistiženi při vloupání do prodejny. K přečinům krádeže a poškození cizí věci, spáchaných ve formě spolupachatelství, došlo v brzkých ranních hodinách 25. února 2019 na ulici Lipové v obci Hať. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak oba obvinění muži společně vypáčili ochrannou mříž a dveře místní prodejny a odcizili alkohol a cigarety různého množství a různých značek a finanční hotovost, vše v celkové hodnotě přes 62 tisíc korun. Další škodu ve výši nejméně 9 tisíc korun způsobili na zařízení provozovny. Lustracemi v dostupných evidencích bylo rovněž prokázáno, že u staršího z mužů se jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozhodnutím Okresního soudu v Ostravě k souhrnnému nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který vykonal na podzim loňského roku. Celá záležitost je nadále ve vyšetřování ze strany opavských kriminalistů, kdy se zjišťuje případné další protiprávní jednání majetkového charakteru u shora uvedených mužů.

Dopravní nehoda řidiče dodávkového automobilu a chodkyně v Opavě

Deset minut před osmou hodinou ranní 26. února 2019 řídil 61letý muž z Frýdku-Místku dodávkové motorové vozidlo tovární značky VW Crafter po ulici Těšínské v Opavě ve směru jízdy od Komárova do centra města, přičemž na vyznačeném přechodu pro chodce mezi místním hypermarketem a opavskou společností nedal přednost 16leté dívce. Ta přecházela silnici po vyznačeném přechodu pro chodce ve směru od prodejny automobilů, tedy z pohledu jízdy řidiče zprava do leva. Po střetu mezi levou přední částí automobilu s tělem upadla chodkyně na zem a utrpěla zranění s nutností jejího leteckého transportu do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě, a to k lékařskému vyšetření a ošetření, s dosud přesně neustanovenou dobou léčení. Orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče vozu negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 80 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů Skupiny Dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a také ze strany opavských kriminalistů, zda nebyla naplněna skutková podstata přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. V šetření je rovněž skutečnost, že výše uvedený dodávkový automobil pozbyl v nedávné době státní technickou kontrolu.

Tři muži slovenské národnosti nabízeli v Opavě k prodeji padělky nářadí

Službu konající policejní hlídka z opavského Obvodního oddělení v rámci výkonu hlídkové činnosti kontrolovala a sledovala kolem půl dvanácté dopoledne 26. února 2019 situaci na parkovišti u hypermarketu na ulici Těšínské v Opavě, přičemž si u jednoho ze zaparkovaných vozidel všimla tři podezřele se chovajících osob. Následnou provedenou kontrolou bylo zjištěno, že se jedná o tři muže ve věku 26, 33 a 56 let slovenské národnosti, kteří náhodným osobám nabízeli k prodeji pracovní nářadí. V zavazadlovém prostoru jejich automobilu pak policisté nalezli dvě desítky kusů černých a zelených kufříků s nápisem Makita, obsahujících s největší pravděpodobností falzifikáty originálních aku vrtaček a aku šroubováků s příslušenstvím, které údajně zakoupili v Polsku. Toto zboží tedy přechovávali a nabízeli k dalšímu prodeji, čímž vznikla doposud nevyčíslená škoda majiteli ochranné známky. Celá záležitost je nyní opavskými policisty a kriminalisty prověřována pro důvodné podezření ze spáchání přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením.

Opava 1. března 2019

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

Odkazy do noveho okna

Padělky vrtaček Makita

Padělky vrtaček Makita 

Detailní náhled

Padělky nářadí

Padělky nářadí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem