Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 1. července 2014

Opava - 41letý muž z Havířova odcizil z rodinného domu v obci Stěbořice finanční hotovost a další...(4 případy) 

 

Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 30. června 2014 před 8. hodinou ranní byla opavská policejní hlídka z obvodního oddělení vyslána do jednoho z bytových domů na ulici Zámecký okruh v Opavě, kde měl silně podnapilý muž slovně a fyzicky napadat svou přítelkyni. Jak bylo šetřením na místě zjištěno, tak 40letý muž se choval vůči své 41leté družce vulgárně a agresivně a vzhledem k tomu, že zde vznikla důvodná obava, že bude ve svém protiprávním jednání a chování pokračovat, zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Orientační dechovou zkouškou byla shora uvedenému muži naměřena hodnota přes 3,4 promile alkoholu v dechu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


41letý muž z Havířova odcizil z rodinného domu v obci Stěbořice finanční hotovost

Dne 30. června 2014 komisař služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie České republiky v Opavě sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu porušování domovní svobody a z přečinu krádeže 41letému muži z Havířova, okres Karviná, neboť tento v dopoledních hodinách dne 26. června letošního roku neoprávněně vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů v obci Stěbořice, kdy následně vešel až do obytných prostor tohoto domu, které prohledal a odcizil celkovou finanční částku na hotovosti ve výši 24 tisíc korun. Případ objasnili policisté z obvodního oddělení ve Velkých Heralticích a případnou další trestnou činnost shora jmenovaného muže nadále prověřují a prošetřují opavští kriminalisté. Do této chvíle bylo zjištěno, že se u něj jedná o recidivu, poněvadž se svého protiprávního jednání a chování majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl v posledních 3 létech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Ostravě mimo jiné pro trestný čin krádeže k nepodmíněnému trestu odnětí svobody o výměře 4 let, který vykonal v listopadu loňského roku.


Vloupání do výkladní skříně prodejny na ulici Ostravské v Hlučíně

Dne 1. července 2014 hlučínští policisté z obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a přečinu poškození cizí, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v nočních hodinách na přelomu měsíců červen a červenec letošního roku rozbil skleněnou výplň výlohy vinotéky na ulici Ostravské v Hlučíně, ze které odcizil vystavené láhve alkoholických nápojů v hodnotě přes 7 a půl tisíce korun. Škoda na zařízení bude zajisté vyšší jak 5 tisíc korun a policisté žádají širokou veřejnost o pomoc při ustanovení osoby pachatele nebo pachatelů. Jakékoli kladné poznatky, které by vedly k objasnění případu či k nálezu zboží, nechť jsou prosím sděleny, byť i anonymně, na telefonní číslo Policie České republiky v Hlučíně 974 737 701.


29letý muž z Opavska řídil osobní automobil, ač má vyslovený zákaz řízení

Dne 1. července 2014 policisté z obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 29letému muži z Opavska, neboť tento, ač má rozhodnutím Magistrátu města Opavy vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do konce tohoto měsíce, řídil osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia. Tato skutečnost byla zjištěna chvíli po půlnoci dne 1. července při silniční kontrole ze strany hradeckých policistů Policie České republiky, přičemž výše uvedený muž nejprve na dávané znamení policejní hlídky nezastavil a ujížděl z Hradce nad Moravicí na obec Kajlovec, kde byl dostižen a až po opakovaných výzvách zastavil. Celá věc je nadále v prověřování a v prošetřování.

 

 

Opava 1. července 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem