Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 1. června 2016

Opava - Dvě dopravní nehody na ulici Vančurové v Opavě prověřují opavští policisté a další... (3 případy) 

 

Dvě dopravní nehody na ulici Vančurové v Opavě prověřují opavští policisté

Dne 31. května 2016 před půl desátou dopolední 47letý muž z Opavska couval s motorovým vozidlem v areálu soukromé společnosti na ulici Vančurové v Opavě, přičemž za sebou přehlédl jdoucí 30letou ženu z Opavska. Svou nepozorností tuto srazil k zemi a levým zadním kolem jí přejel obě dolní končetiny. Chodkyně byla následně letecky transportována do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě, poněvadž utrpěla zranění těžšího charakteru s dobou léčení šesti měsíců. Orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče negativně, u ženy nebyla provedena z důvodu jejího zranění a byl u ní nařízen odběr krve při lékařském vyšetření a ošetření.

Chvíli po půl čtvrté ráno dne 1. června letošního roku řídil 48letý muž z Opavska nákladní motorové vozidlo tovární značky Peugeot Partner po ulici Vančurové v Opavě ve směru jízdy od ulice Krnovské k ulici Olomoucké, kdy zde chtěl odbočit doprava a dále pokračovat na obec Slavkov. Oproti svislé dopravní značce „Dej přednost v jízdě“ však nedal přednost v jízdě 52leté ženě z Opavy jedoucí po ulici Olomoucké na svém jízdním kole. V prostoru křižovatky tak došlo ke střetu a k pádu cyklistky na vozovku. Po dopravní nehodě řidič odvezl cyklistku k lékařskému vyšetření a ošetření do Slezské nemocnice v Opavě, kde bylo stanoveno, že utrpěla zranění povahy těžké s předběžnou dobou léčení tři měsíce. Orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče dodávkového automobilu negativně, u cyklistky však byla pozitivní s naměřenými hodnotami okolo 0,3 promile alkoholu v dechu. Žena policistům uvedla, že si chvíli předtím aplikovala sprej do dutiny ústní, poté doznala i požití piva z předchozího večera. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2 tisíce korun.

Oba případy jsou nyní prověřovány policisty ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu a kriminalistů služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie České republiky v Opavě pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

 

Krádež elektrokola od budovy knihovny na ulici Nádražní okruh v Opavě

Dne 31. května letošního roku policisté z opavského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, který spáchala doposud neznámá osoba tím, že v odpoledních hodinách téhož dne odcizila z kovového stojanu na jízdní kola před budovou Knihovny Petra Bezruče na ulici Nádražní okruh v Opavě zde uzamčené elektrokolo značky Spirit stříbrné barvy v hodnotě 20 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného jednostopého dopravního prostředku lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

 

Vloupání do osobního automobilu na ulici Hluboké v Hlučíně

Ve večerních hodinách dne 31. května 2016 se doposud neznámý pachatel dopustil na ulici Hluboké v Hlučíně přečinu krádeže tím, že se vloupal do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky VW Tiguan, ze kterého odcizil dva přední xenonové světlomety v hodnotě 50 tisíc korun. Rozbitím skleněné výplně okna dveří a poškozením palubové desky vznikla na automobilu celková hmotná škoda ve výši 10 tisíc korun. Případ prověřují policisté z hlučínského obvodního oddělení, kteří kdykoli přijmou jakékoli kladné informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí, a to na policejním telefonickém čísle 974 737 701.

 

Opava 1. června 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

vytisknout  e-mailem