Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 12. ledna 2016

Opava - Hlučínští policisté kontrolovali řidiče motorových vozidel s vysloveným zákazem řízení a další... (5 případů) 

 

Opavští policisté a kriminalisté pátrají po odcizeném osobním motorovém vozidle

V blíže neustanovené době ze dne 7. na 8. ledna 2015 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Havlíčkové v Opavě přečin neoprávněného užívání cizí věci tím, že na parkovišti před jedním z činžovních domů odcizil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia barvy šedé metalízy, registrační značky 7T8 6970 v hodnotě 200 tisíc korun. Jak poškozený majitel automobilu uvedl, tak ve voze měl i navigaci černé barvy a dětskou sedačku vínově červené barvy, vše v hodnotě 2 tisíce korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizeného vozidla lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

 

Policisté z obvodního oddělení v Opavě nyní prověřují různé druhy majetkové trestné činnosti

V posledních dnech policisté z opavského obvodního oddělení přijali několik oznámení o protiprávním jednání majetkového charakteru, kdy jednotlivé případy nadále prověřují a žádají zároveň širokou veřejnost o pomoc při ustanovení osob pachatelů nebo o informace vedoucí k nálezu odcizených věcí.

Tak například v odpoledních hodinách dne 8. ledna letošního roku se doposud neznámý pachatel vloupal do osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia, které bylo zaparkováno na parkovišti před hypermarketem na ulici Těšínské v Opavě. Ze zavazadlového prostoru byla následně odcizena černá plátěná taška s notebookem značky Lenovo, s powerbankou stříbrné barvy a s počítačovou myší, vše v celkové hodnotě přes 16 tisíc korun.

Přečinu krádeže se v brzkých ranních hodinách dne 9. ledna 2015 dopustil rovněž doposud neznámý pachatel v budově ubytovny na ulici U Dráhy v Opavě-Kateřinkách. V brzkých ranních hodinách se totiž vloupal do místní recepce, odkud odcizil finanční hotovost v různých nominálních hodnotách v předběžné výši 6 tisíc korun a různé druhy a množství cigaret, přičemž škoda na zařízení činí 2 tisíce korun. Celková hmotná škoda na majetku byla poškozenou organizací vyčíslena na finanční částku ve výši téměř 10 a půl tisíce korun.

Další neznámá osoba využila kolem páté hodiny odpolední téhož dne chvilkové nepozornosti 66leté ženy z Opavy a v době nákupu jí v kateřinském supermarketu na ulici Na Pastvisku odcizila peněženku s finanční částkou na hotovosti 450 korun, se stravenkami, s různými osobními doklady a s platební kartou. Poškozená žena měla svou peněženku ve volně odložené tašce v nákupním vozíku a celá záležitost je prověřována jako přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Následně byla za pomocí odcizené platební karty provedena neoprávněná platba ve výši 500 korun a celková hmotná škoda byla vyčíslena na finanční částku ve výši bezmála 2 tisíce korun.

 

Dopravní nehoda 42letého podnapilého řidiče osobního automobilu v Opavě

Dne 9. ledna 2016 chvíli před pátou hodinou odpolední řídil 42letý muž z Opavy své osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot po opavské ulici Olomoucká ve směru do centra města, přičemž u křižovatky s ulicí Mírovou nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před sebou jedoucím osobním automobilem značky Toyota, jenž řídil místní 47letý muž a který zastavil z důvodu vyvolaných silničním provozem. Následně tak došlo ke střetu mezi přední části peugeotu a zadní části toyoty, s celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 15 tisíc korun, kdy ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo. Orientační dechová zkouška vyzněla u staršího z řidičů negativně, u prvně jmenovaného byla pozitivní a odborným měřením dechovými zkouškami mu byly naměřeny hodnoty více jak 1,8 promile alkoholu v dechu. Tento muž se poté na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

 

Vloupání do klubovny v obci Velké Hoštice

V době mezi 17. a 21. hodinou dne 9. ledna letošního roku se dosud neznámý pachatel vloupal do klubovny v budově místního zámku na ulici Zámecké v obci Velké Hoštice, odkud odcizil projektor značky BENQ včetně originálního obalu s příslušenstvím a elektrickou kytaru značky Fender, vše v hodnotě 15 tisíc korun. Tento přečin krádeže prověřují policisté z obvodního oddělení v Kravařích a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu shora odcizených věcí lze kdykoli sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní telefonické číslo 974 737 721.

 

Hlučínští policisté kontrolovali řidiče motorových vozidel s vysloveným zákazem řízení

V těchto dnech policisté z hlučínského obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání dvěma mužům ve věku 23 a 25 let.

Prvně jmenovaný muž z Opavska kolem jedenácté hodiny večerní dne 11. ledna 2016 řídil po ulici Celní v Hlučíně osobní motorové vozidlo tovární značky Ford Mondeo, ač má uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do prosince roku 2017.

Stejného protiprávního jednání se dopustil i 25letý muž z Ostravy, poněvadž o 4 dny dříve řídil po ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Felicia, což bylo zjištěno při silniční kontrole ze strany službu konající hlučínské policejní hlídky. Následnými lustracemi v dostupných evidencích bylo prokázáno, že výše uvedený muž je v současné době neřidič, kdy mu byl rozhodnutím Okresního soudu v Ostravě uložen zákaz řízení všech motorových vozidel až do července roku 2017.

 

 

Opava 12. ledna 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem