Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 12. listopadu 2014

Opava - 23letý muž z Opavska minimálně v jednom případě ohrožoval své okolí injekční stříkačkou a další...(7 případů) 

 

23letý muž z Opavska minimálně v jednom případě ohrožoval své okolí injekční stříkačkou

Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil dne 7. listopadu letošního roku úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví, kterého se minimálně v jednom případě dopustil 23letý muž z Opavska tím, že před 18. hodinou téhož dne v areálu vlakového nádraží ČD Opava-východ na ulici Jánské v Opavě ohrožoval zde přítomné osoby injekční stříkačkou. Jak bylo dosavadním šetřením zjištěno, tak výše jmenovaný muž v prostoru nástupiště přilehlé autobusové zastávky přistoupil k doposud neustanovenému muži, přičemž v ruce držel injekční stříkačku a vyhrožoval mu, že jej píchne, pokud mu nedá peníze. Poškozený muž následně utekl, aniž by agresivnímu muži cokoli dal.
Vzhledem k tomu, že celé protiprávní jednání a chování 23letého muže je potřeba řádně zadokumentovat, policejní komisař poručík Mgr. Rudolf Čech žádá jak neznámého poškozeného muže, tak i případné svědky, nechť se se svým svědectvím prosím ozvou na opavské policejní telefonní číslo 974 737 464, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158, případně přímo osobně na nejbližší policejní služebnu. Poněvadž je možné, že se shora uvedený muž takto nechoval poprvé a mohl tak v nedávné době ohrozit i další osoby, je velmi důležité, aby se o celé záležitosti dozvěděla široká veřejnost a takto případně napadeni lidé, aby se rovněž ozvali opavským policistům nebo kriminalistům.


Odcizení osobního automobilu na ulici Školní v obci Háj ve Slezsku

V pozdní večerní době dne 9. listopadu 2014 doposud neznámý pachatel spáchal poblíž budovy místní základní školy na ulici Školní v obci Háj ve Slezsku přečin neoprávněné užívání cizí věci tím, že odcizil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot 306 barvy modré metalízy, registrační značky 1T6 5953, ve kterém se nacházela dámská kožená bunda a tři tašky s dětským oblečením různých velikostí a druhů, čímž vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 35 tisíc korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Hlučíně, kteří kdykoli přijmou jakékoli svědectví k osobě pachatele nebo k nálezu odcizeného automobilu. Tyto informace lze, prosím, telefonicky sdělit na hlučínské policejní telefonní číslo 974 737 701.


Vloupání do prodejny na ulici Slezské v obci Pustá Polom

Kolem půl desáté večerní dne 9. listopadu letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v obci Pustá Polom přečin krádeže a přečin poškození cizí věci. Na ulici Slezské se totiž vloupal do místní prodejny potravin, odkud odcizil přesně nezjištěné množství a druhy cigaretových výrobků v hodnotě vyšší jak 5 tisíc korun, přičemž i škoda na zařízení je zcela zřejmě vyšší jak 5 tisíc korun. Celková hmotná škoda na majetku tak bude poškozenou soukromou organizací vyčíslena až po opravě a inventuře a případ nadále šetří policisté z obvodního oddělení v Opavě.


Zajištění silně podnapilých osob na PZS v Opavě k vystřízlivění

Policisté z územního odboru Policie České republiky v Opavě během uplynulých dnů zajistili na různých místech Statutárního města několik mužů, kteří byli v silně podnapilém stavu a následně je dodali na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Službu konající policisté jako prvního umístili k vystřízlivění 41letého muže z okresu Jičín, který chvíli po poledni 7. listopadu na parkovišti u jednoho ze supermarketů na ulici Těšínské v Opavě slovně a fyzicky napadal svou stejně starou manželku. Orientační dechovou zkouškou mu byla následně naměřena hodnota téměř 4 promile alkoholu v dechu a případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.
V dopoledních hodinách následujícího dne 43letý muž z Opavska bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví tím, že v parku na sídlištní ulici Na Pastvisku v Opavě-Kateřinkách ležel bezvládně na zemi, přičemž orientační dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota bezmála 3,5 promile alkoholu v dechu. Tato záležitost je šetřena jako přestupek proti veřejnému pořádku.
Veřejného pohoršení u kolemjdoucích spoluobčanů se dopustil i 62letý muž z Opavy, který ve večerní době dne 10. listopadu ležel na chodníku na ulici Husové v Opavě, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace a vzhledem ke klimatickým podmínkám ohrožoval svůj život a zdraví. Orientační dechová zkouška u něj prokázala pozitivní výsledek s hodnotou 2,6 promile alkoholu v dechu.
Ke zranění žádného z výše uvedených mužů nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku.


Krádež travní sekačky z areálu fotbalového hřiště v Budišově nad Budišovkou objasněna

V těchto dnech vítkovští policisté přijali oznámení o přečinu krádeže, kterého se dopustila doposud neznámá osoba tím, že se v průběhu minulého týdne vloupala do plechové garáže v areálu fotbalového hřiště na ulici Dukelské v Budišově nad Budišovkou. Místní sportovci tak protiprávním jednáním majetkového charakteru přišli o travní sekačku v předběžné hodnotě 70 tisíc korun.
Na podkladě prováděného šetření ze strany policistů z obvodního oddělení ve Vítkově v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty policejní komisař dne 11. listopadu 2014 zahájil trestní stíhání 31letého muže a 29letého muže, oba bytem na Vítkovsku, kteří se shora uvedeného přečinu krádeže ve formě spolupachatelství dopustili, přičemž odcizená travní sekačka u nich byla zajištěna a bude následně vrácena zpět poškozené organizaci.
U obou mužů se jedná o recidivu, kdy starší z nich byl pro přečin krádeže odsouzen trestním příkazem Okresního soudu v Přerově k podmíněnému trestu odnětí svobody o délce 8 měsíců, se zkušební dobou do ledna roku 2015. Mladší z mužů byl rovněž v posledních 3 létech pravomocně odsouzen a potrestán pro majetkovou trestnou činnost, a to rozsudkem Okresního soudu v Opavě k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce 10 měsíců, který již vykonal.


Hlučínští policisté objasnili případ odcizeného jízdního kola na ulici Úzké v Hlučíně

Dne 11. listopadu 2014 policisté z obvodního oddělení v Hlučíně ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 31letému muži z Hlučína, neboť tento ve večerních hodinách dne 18. října letošního roku odcizil od budovy herny na ulici Úzké v Hlučíně zde odstavené a uzamčené pánské horské jízdní kolo, včetně brašničky s mobilním telefonem, s peněženkou, s osobními doklady a s platební kartou, vše v hodnotě 19.300 korun.
Případ této majetkové trestné činnosti byl objasněn na základě místní a osobní znalosti hlučínských policistů z obvodního oddělení Policie České republiky.


35letý muž z Opavy odcizil v restauraci na ulici Rooseveltové v Opavě peněženku a mobil

Policisté z obvodního oddělení v Opavě dne 11. listopadu 2014 sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 35letému muži z Opavy, poněvadž šetřením opavských strážců zákona bylo zjištěno, že tento ve večerních hodinách letošního 25. října odcizil z barového pultu v restauraci na ulici Rooseveltové v Opavě volně odloženou peněženku s finančními prostředky, s různými osobními doklady a s platebními kartami, kdy poškozenému muži odcizil i volně odložený mobilní telefon, přičemž celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2.500 korun.

 

 

Opava 12. listopadu 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem