Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 13. listopadu 2014

Opava - Loupežné přepadení obsluhy benzínové čerpací stanice na ulici Těšínské v Opavě a další...(3 případy) 

 

Loupežné přepadení obsluhy benzínové čerpací stanice na ulici Těšínské v Opavě

Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie České republiky v Opavě v těchto dnech zahájil úkony trestního řízení ve věci zločinu loupeže, kterého se měl dopustit doposud neznámý pachatel tím, že chvíli před osmou hodinou večerní dne 8. listopadu letošního roku vstoupil do prodejních prostor benzínové čerpací stanice na ulici Těšínské v Opavě a pod pohrůžkou násilí a ublížení na zdraví, kdy v ruce držel nůž, požadoval po obsluze vydání tržby. 61letá žena mu z obavy o svůj život a zdraví dala finanční částku na hotovosti, po čemž z místa svého protiprávního jednání násilného charakteru utekl neznámo kam.

V rámci prověřování výše uvedeného skutku by opavští policisté rádi zveřejnili výzvu ve sdělovacích prostředcích, přičemž v této souvislosti žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po doposud nezjištěném pachateli zločinu loupeže. Případ se tedy stal v sobotu dne 8. listopadu 2014 kolem 20:00 hodiny, kdy muž střední postavy, výšky do 180 cm, hovořící plynně česky, oblečen do černých oděvních svršků, maskován v obličeji šátkem a s kapucí přehozenou přes hlavu, vstoupil do provozovny benzínové čerpací stanice Unicorn na ulici Těšínské v Opavě a pod pohrůžkou nože držícího v ruce si vyžádal vydání finanční částky na hotovosti. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo.

Důležité by proto mohlo být svědectví osob, které se ve výše uvedený den v době mezi půl osmou a půl devátou večerní pohybovaly pěšky, automobilem, prostředky MHD nebo na jízdním kole po ulici Těšínské v Opavě a případně viděly podezřelého muže či jiné okolnosti, které by vedly k řádnému objasnění celé záležitosti. Jakékoli informace lze prosím kdykoli, byť i anonymně, telefonicky sdělit na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158, osobně na kteroukoli nejbližší policejní služebnu nebo přímo opavskému policejnímu komisaři por. Bc. Aleši Švánovi na telefonní číslo 974 737 479.

 

 

 

Objasnění krádeže okapového svodu v centru města Opavy

Dne 12. listopadu 2014 policisté z obvodního oddělení v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 25letému muži z Opavska, neboť tento koncem měsíce října letošního roku odcizil z budovy Blücherova paláce na ulici Masarykova třída v Opavě měděný okapový svod, čímž způsobil předběžnou hmotnou škodu na majetku ve výši nejméně 2 a půl tisíce korun. Případ objasnili opavští policisté, kdy lustracemi v dostupných evidencích bylo dále zjištěno, že se u výše jmenovaného muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních 3 létech odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Opavě, mimo jiné pro majetkovou trestnou činnost, a to k podmíněnému tretu odnětí svobody o výměře 8 měsíců, se zkušební dobou do dubna roku 2016.


Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu na katastru obce Sudice

Dne 12. listopadu 2014 před půl třetí odpoledne řídil 37letý muž z Prahy osobní motorové vozidlo tovární značky VW Golf ve směru jízdy od obce Sudice na obec Rohov, kdy po projetí pravotočivé zatáčky nezvládl řízení, sjel do pravého silničního příkopu a zde přední části automobilu narazil do vzrostlého stromu. Ke zranění osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20 tisíc korun. Odborným měřením dechovými zkouškami byly řidiči naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami bezmála 1,5 promile alkoholu v dechu. Na místě dopravní nehody byl výše uvedenému muži zadržen jeho řidičský průkaz, bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

Opava 13. listopadu 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem