Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 15. června 2017

Opava - Dopravní nehoda s těžkým zraněním motocyklistky v obci Štítina a další... (3 případy) 

Vloupání do novostavby rodinného domu v obci Kyjovice

Policisté z obvodního oddělení v Opavě v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v době kolem půl desáté dopolední 13. června 2017 po vypáčení okna se škodou ve výši 4 tisíce korun vnikl do rozestavěné novostavby rodinného domu v obci Kyjovice, odkud odcizil aku vrtačku zelené barvy v plastovém kufříku s příslušenstvím v hodnotě 2 tisíce korun. Poškozenému 50letému muži z Hlučína tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 6 tisíc korun a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené věci lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Dopravní nehoda s těžkým zraněním motocyklistky v obci Štítina

Deset minut před půl šestou podvečerní dne 14. června tohoto roku řídila 46letá žena z Hlučína motocykl tovární značky Honda po ulici Hlavní v obci Štítina, a to ve směru jízdy od Kravař na Nové Sedlice, přičemž při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobila rychlost jízdy, vyjela vpravo mimo silici na chodník a zde se převrátila na bok. Při havárii utrpěla motocyklistka zranění těžšího charakteru a z místa dopravní nehody byla transportována helikoptérou na urgentní příjem Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Dechová zkouška nebyla u výše uvedené ženy provedena ze zdravotních důvodů a při lékařském vyšetření a ošetření byl u ní nařízen odběr krve. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20 tisíc korun a celou záležitost nadále prověřují policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě.

Odcizení stavebního nářadí na ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři

Doposud neznámý pachatel spáchal v blíže neustanovené době mezi 10. a 14. červnem letošního roku na ulici Krnovské v Opavě, v městské části Jaktař přečin krádeže tím, že z nedostatečně zajištěné stavby za místními supermarkety odcizil volně odložené hydraulické kladivo žluté barvy k pásovému bagru, čímž byla poškozené soukromé společnosti z Hranic způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 115 tisíc korun. Případ nyní prověřují policisté z obvodního oddělní v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného stavebního nářadí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 15. června 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

vytisknout  e-mailem