Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 15. srpna 2014

Opava - Opavští policisté šetří případ fyzického napadení v centru Statutárního města Opavy a další...(3 případy) 

 

Vloupání do stolařské dílny v obci Píšť

Policisté z obvodního oddělení v Hlučíně šetří případ vloupání do stolařské dílny v areálu bývalého zemědělského družstva na ulici K Obecníků v obci Píšť. Doposud neznámý pachatel přečin krádeže spáchal v noční době z 13. na 14. srpna letošního roku a odcizil zde různé druhy elektro nářadí jako například vrtačky, utahovačky, hoblík, brusku, pilu a frézu, vše v celkové hodnotě přes 60 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly k zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, je možno kdykoli, byť i anonymně, sdělit na hlučínské policejní telefonní číslo 974 737 701.


Nález munice pocházející z období 2. světové války v Háji ve Slezsku, část Smolkov

Před jednou hodinou odpolední dne 14. srpna 2014 byla policejní hlídka z obvodního oddělení v Hlučíně vyslána na ulici Poddubí do obce Háj ve Slezsku, část Smolkov, kde měl být při čištění místní komunikace a jejího okolí nalezen nějaký předmět připomínající munici. Na místo se následně dostavil i policejní pyrotechnik PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k odbornému zneškodnění odvezl stabilizátor dělostřelecké miny ráže 120 mm pocházející z období 2. světové války.


Opavští policisté šetří případ fyzického napadení v centru Statutárního města Opavy

Dne 14. srpna 2014 policisté z obvodního oddělení v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů pokusu těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví, kterých se měl dopustit doposud neznámý pachatel tím, že v době kolem 2. hodiny ranní téhož dne na ulici Náměstí Osvoboditelů v Opavě fyzicky napadl 22letého muže z Opavy. Neznámý muž poškozeného udeřil s největší pravděpodobností kovovou baseballovou pálkou a poté opakovanými údery pěstmi a kopy nohou do celého těla, čímž mu způsobil zranění, které si vyžádalo jednorázové lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě, bez nutnosti hospitalizace a s předpokládanou dobou léčení 1-2 týdny. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

 

 

Opava 15. srpna 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem