Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 15. února 2016

Opava - Dva víkendové případy fyzického napadení a výtržnictví nyní prověřují opavští policisté a další... (4 případy) 

 

Vloupání do bufetu v areálu hlučínského dětského ranče

Dne 11. února 2016 policisté z hlučínského obvodního oddělní zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v době mezi půl čtvrtou odpolední a půl sedmou podvečerní téhož dne se vloupal do budovy dětského ranče na ulici Celní v Hlučíně. Z místnosti bufetu byla následně z volně přístupné pokladny na peněžní dary odcizena blíže nezjištěná finanční částka na hotovosti nepřevyšující 5 tisíc korun. Vytlačením dveří vznikla na zařízení škoda ve výši 500 korun. Policisté žádají širokou veřejnost o pomoc při ustanovení osoby pachatele a také kdykoli přijmou jakékoli informace k objasnění výše uvedené záležitosti na telefonním čísle 974 737 701 nebo na bezplatné lince tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

 

Dva víkendové případy fyzického napadení a výtržnictví nyní prověřují opavští policisté

Dne 12. února 2016 policisté z obvodního oddělení v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví, kterého se měl dopustit 38letý muž z Opavska tím, že chvíli po šesté hodině podvečerní téhož dne, po předchozí slovní rozepři, fyzicky napadl 45letého muže z Opavy. K incidentu došlo při hraní šipek v prostoru restaurace na ulici Dolní náměstí v Opavě, přičemž prvně jmenovaný muž poškozeného udeřil do hrudníku a odhodil jej na hrací automat a následně při odchodu z provozovny kopem rozbil skleněnou výplň dveří se škodou ve výši 4 tisíce korun. Jak bylo následným prověřováním zjištěno, tak tohoto protiprávního jednání se dopustil i přesto, že byl v roce 2014 odsouzen Okresním soudem v Opavě mimo jiné pro přečin výtržnictví k podmíněnému trestu odnětí svobody na deset měsíců, se zkušební dobou do dubna roku 2016.

Chvíli po druhé hodině ranní dne 13. února letošního roku se přečinu výtržnictví dopustil i 50letý muž z Opavy, neboť tento u vchodu do kulturního domu na ulici Na Rybníčku v Opavě, tedy na místě veřejnosti přístupném a za přítomnosti několika osob, fyzicky napadl 18letého mladíka, kterého uchopil za košili a kravatu, snažil se jej shodit na zem a při tomto mu poškodil oděv se škodou ve výši 400 korun. Provedeným prověřováním přivolané opavské policejní hlídky bylo zjištěno, že mladík byl napaden proto, poněvadž staršího muže upozornil na tu skutečnost, že v případě svého odchodu a opětovného příchodu do kulturně společenského zařízení si musí vzít kontrolní lístek. Tato poznámka se staršímu z mužů nelíbila a jeho agresivní jednání vyústilo v to, že dvěma údery pěstí napadl i dalšího z přítomných mužů. Nevhodného jednání a trestné činnosti se shora uvedený muž dopustil i přesto, že byl za obdobný skutek v minulosti odsouzen a potrestán k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání osmi měsíců.

Oba případy jsou tak nadále prověřovány opavskými policisty a kriminalisty.

 

Úmyslné poškození dodávkového automobilu v obci Nové Lublice

V blíže neustanovené době mezi 9. a 13. únorem letošního roku doposud neznámý pachatel úmyslně poškodil užitkové motorové vozidlo tovární značky Citroën Jumper, které bylo zaparkováno u jednoho z rodinných domů v obci Nové Lublice. Na automobilu vznikla poškozením čelního skla, přední masky a plastu světlometu celková hmotná škoda ve výši 15 tisíc korun. Tento případ přečinu poškození cizí věci nyní prověřují policisté z obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

 

Vloupání do rekreační chaty prověřují hlučínští policisté

V blíže nezjištěné době od konce loňského roku do 14. února 2016 doposud neznámý pachatel spáchal na chatovišti Kraví Důl v Hlučíně, části Bobrovníky přečin krádeže tím, že se vloupal do jedné z místních rekreačních chat poškozené 66leté ženy z Ostravy, odkud odcizil elektrocentrálu, motorovou pilu, motorovou sekačku na trávu a dva kusy solárních panelů, vše v celkové hodnotě okolo 50 tisíc korun. Vypáčením okenice vznikla škoda ve výši 500 korun a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní telefonní číslo 974 737 701 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

 

 

Opava 15. února 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem