Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 17. srpna 2015

Opava - Vážná dopravní nehoda několika osobních automobilů v obci Nové Sedlice a další... (9 případů) 

 

Krádež věcí na konci měsíce července na ulici Celní v Hlučíně má na svědomí 21letý muž

V těchto dnech policisté z obvodního oddělení v Hlučíně objasnili případ krádeže peněženky s finanční částkou na hotovosti 350 korun, s různými osobními doklady a s platební kartou a dále odcizení mobilního telefonu a notebooku, kdy poškozené osoby vyčíslily celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši téměř 12 tisíc korun.
K přečinu krádeže a k přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku došlo v ranních hodinách dne 26. července letošního roku na parkovišti restaurace na ulici Celní v Hlučíně, přičemž peněženku a mobil tehdy neznámý pachatel odcizil ze stolu přístřešku a notebook z nezajištěného zde zaparkovaného automobilu tovární značky Ford Tranzit. Následným prověřováním byl osobou pachatele ustanoven 21letý muž z Hlučína a ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření pro shora uvedenou trestnou činnost majetkového charakteru.


Úmyslné poškození bankomatu na ulici Opavské v Hradci nad Moravicí

V blíže neustanovené době od půl páté odpoledne dne 13. srpna letošního roku do osmé hodiny ranní následujícího dne doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Opavské v Hradci nad Moravicí přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně kamenem rozbil ochranné sklo monitoru a vlastní monitor bankomatu České spořitelny, čímž byla poškozené společnosti způsobena celková škoda ve výši 120 tisíc korun. Případ prověřují policisté z obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele je možné kdykoli sdělit, byť i anonymně, na hradecké policejní telefonní číslo 974 737 731.


2 muži bezdůvodně fyzicky napadli jiné osoby na ulici Sadové v Opavě

Dne 13. srpna letošního roku policisté z obvodního oddělení v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví, kterých se měli dopustit dva muži z Opavy, neboť před devátou hodinou večerní téhož dne, a to na chodníku před restaurací na ulici Sadové v Opavě, fyzicky napadli 23letého muže z Opavy.
25letý muž nejprve do poškozeného několikrát bezdůvodně strčil a poté 28letý muž napadeného zezadu udeřil pěstí. Po jeho pádu na zem jej opakovaně kopali do těla a bili do obličeje, čímž mu vzniklo blíže nespecifikované zranění s jednorázovým lékařským ošetřením, bez nutnosti hospitalizace a bez vystavení pracovní neschopnosti. Při tomto incidentu byla fyzicky napadena i přítomná 20letá žena z Opavska ze strany mladšího z podezřelých mužů, který ji udeřil pěstí do ucha, což si vyžádalo její jednorázové lékařské ošetření, bez nutnosti hospitalizace a bez vystavení pracovní neschopnosti. Celá záležitost je nadále v prověřování opavskými policisty a kriminalisty.


Střet invalidního vozíku s chodkyní v obci Štěpánkovice má za následek těžké zranění

Policisté z obvodního oddělení v Kravařích dne 14. srpna 2015 přijali oznámení o těžkém zranění 78leté ženy z Opavska, která byla kolem devatenácté hodiny předchozího dne sražena invalidním vozíkem, jenž řídil 78letý muž z Opavska. Tato skutečnost se stala v prostoru křižovatky ulic Lipová a Slezská v obci Štěpánkovice a nyní se prověřuje, zda byla naplněna skutková podstata přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Shora jmenovaný muž se totiž s největší pravděpodobností plně nevěnoval řízení, kdy drátěným košíkem umístěným v přední části elektrického invalidního vozíku narazil do boku chodkyně, která upadla a utrpěla těžké zranění s dobou léčení šesti měsíců a s nutností hospitalizace ve Slezské nemocnici v Opavě. Jakékoli svědectví k této záležitosti rádi přijmou kravařští policisté na telefonním čísle 974 737 721.


Pád nezletilého chlapce z okna rodinného domu v obci Oldřišov

Okolo osmé hodiny večerní dne 14. srpna 2015 došlo v obci Oldřišov k pádu téměř čtyřletého chlapce z prvního patra rodinného domu. Podle všech doposud zjištěných informací k případu došlo tak, že dítě leželo v ložnici, a když se rodiče na chvíli vzdálili do kuchyně, tak vylezlo na parapet okna, toto si otevřelo a přes okenní síťku proti hmyzu vypadlo na zámkovou dlažbu pozemku domu z výšky 4 metrů. Kromě přivolaných policistů z obvodního oddělení v Kravařích se na místě nacházela osádka sanitního vozidla RZS a po prvotním ošetření byl chlapec převezen do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Orientační dechové zkoušky vyzněly u obou rodičů negativně, cizí zavinění nebylo zjištěno a míra zavinění na této nešťastné události je předmětem dalšího prověřování ze strany kravařských policistů.


Výtržnictví 19letého mladého muže v restauračním zařízení v obci Kyjovice

Kolem třiadvacáté hodiny dne 14. srpna letošního roku se 19letý muž z Novojičínska dopustil v obci Kyjovice přečinu výtržnictví a přečinu ublíženi na zdraví ve stádiu pokusu, neboť v prostorách zdejšího baru, a to za přítomnosti nejméně 6 osob, bez jakékoli příčiny udeřil jedenkrát pěstí do obličeje 41letého místního muže, přičemž ke zranění nedošlo. Poté, co se napadeného hosta zastal majitel baru se slovy „ať toho nechá a opustí prostory baru“, tak mladý muž zaútočil i na něj, udeřil jej pěstí do obličeje a házel po něm židle. Ve svém protiprávním jednání a agresivním chování pokračoval i po opětovném příchodu do restauračního zařízení a způsobil tak 49letému muži zranění lehčího charakteru, bez nutnosti lékařského vyšetření a ošetření. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů z obvodního oddělení v Opavě.


Úmyslné poškození osobního automobilu v obci Chvalíkovice

V noční době z 15. na 16. srpna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici České školy v obci Chvalíkovice přečin poškození cizí věci tím, že na parkovišti u místního fotbalového hřiště úmyslně poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Hyundai i40, kdy do laku karosérie vyryl různé nápisy a ukopl vnější zpětné zrcátko. Poškozené soukromé firmě z Ostravy tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 30 tisíc korun a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby nebo osob pachatelů lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hradecké policejní číslo 974 737 731.


Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu a podnapilého cyklisty v obci Ludgeřovice

Dne 15. srpna 2015 chvíli po deváté hodině večerní řídila 53letá žena z Ostravy po vedlejší ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Rapid, přičemž v prostoru křižovatky zůstala stát, po chvíli se však rozjela a odbočovala vlevo. Přitom však nedala přednost v jízdě 49letému muži z Ostravy, který řídil své jízdní kolo ve směru k obci Petřkovice. Došlo tak ke střetu mezi přední části automobilu a jízdním kolem, kdy cyklista upadl na vozovku a způsobil si zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v ostravské nemocnici Fifejdy. Orientační dechová zkouška vyzněla u řidičky vozu negativně, u cyklisty bylo toto odborné měření pozitivní s naměřenými hodnotami okolo 1,9 promile alkoholu v dechu. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 6 tisíc korun. Celá záležitost je prošetřována a prověřována policisty skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě a případní svědci této dopravní nehody nechť se se svým svědectvím ozvou na policejní telefonické číslo 974 737 581.


Vážná dopravní nehoda několika osobních automobilů v obci Nové Sedlice

Dne 16. srpna 2015 v 18:40 hodin došlo na silnici I. třídy čísla 11 spojující Opavu s Ostravou k vážné dopravní nehodě několika osobních motorových vozidel. 71letý muž z Opavska řídil v obci Nové Sedlice osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Felicia Pick-up ve směru od Ostravy na Opavu, přičemž z dosud přesně nezjištěných příčin přejel do protisměru a levou přední části vozu narazil do levé přední části protijedoucího automobilu tovární značky Seat Cordoba, které řídil 57letý muž z Opavska. Po střetu byl vůz Seat odhozen a narazil do vedle jedoucího osobního motorového vozidla tovární značky Seat Leon 52letého muže z Ostravy. Při dopravní nehodě došlo ke zranění tří osob. V automobilu Škoda byl lehce zraněn řidič, který byl po vyproštění převezen sanitním vozidlem do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě a zde byl hospitalizován. V tomto voze byl těžce zraněn 42letý spolujedoucí muž z Opavy, který byl po vyproštění převezen sanitním vozidlem do opavské Slezské nemocnice s následnou hospitalizací. K lehkému, blíže nespecifikovanému zranění došlo u 50leté ženy z Ostravy, která byla spolujedoucí v Seatu Leon a tato byla převezena rovněž do opavské nemocnice. Jiné zranění u účastníků dopravní nehody zjištěno nebylo a všechny orientační dechové zkoušky vyzněly negativně. Akorát u řidiče prvně jmenovaného vozidla byl vzhledem k povaze jeho zranění nařízen odběr krve. Na škodovce vznikla škoda 30 tisíc korun, na Cordobě 100 tisíc a na Leonu škoda činí 200 tisíc korun. Na místě zasahovali i hasiči HZS Opava, kteří vyprostili osoby z havarovaných automobilů a provedli úklid vozovky a kromě policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě i policisté z obvodního oddělení v Kravařích. Komunikace byla v průběhu šetření dopravní nehody v době od 18:45 hodin do 21:20 hodin téhož dne uzavřena a byl zde prováděn odklon dopravy.

 

 

Opava 17. srpna 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem