Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 18. května 2017

Opava - Krádeže věcí z automobilů prověřují opavští a hlučínští policisté a kriminalisté a další... (2 případy) 

Krádeže věcí z automobilů prověřují opavští a hlučínští policisté a kriminalisté

V noční době z 15. na 16. května letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v obci Pustá Polom přečin krádeže tím, že po odstranění visacího zámku uzamčeného plechového krytu odcizil ze zde zaparkovaného nákladního motorového vozidla tovární značky Škoda 706 obě autobaterie včetně propojovacího kabelu se svorkami, čímž vznikla místnímu poškozenému obecnímu úřadu celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 6 a půl tisíce korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Dne 16. května 2017 policisté z hlučínského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že mezi osmnáctou a devatenáctou hodinou téhož dne se vloupal do osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia na parkovišti za restaurací v obci Šilheřovice. Z automobilu pak odcizil příruční tašku s notebookem a s nabíječkou, finanční hotovost 50 tisíc korun, peněženku s finančními prostředky ve výši 2 tisíce korun, různé osobní doklady a platební karty, čímž vznikla soukromé společnosti a poškozenému 50letému muži z Ostravy celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 70 tisíc korun.

O den později, a to kolem jedenácté hodiny dopolední, se neznámá osoba dopustila přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku na ulici Na Valech v Hlučíně tím, že ze zde parkujícího neuzamčeného dodávkového motorového vozidla tovární značky VW Transportér odcizila GPS navigaci, doklady k vozu, platební kartu, pánskou peněženku s různými osobními doklady a s finanční hotovostí 2 a půl tisíce korun. Z kabiny automobilu byl dále odcizen batoh, který obsahoval power banku, nabíječku na mobilní telefon, termosku a podlahářský nůž. Poškozeným dvěma mužům ve věku 22 a 36 let z Hlučínska tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 8 tisíc korun.

Oba výše uvedené případy nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Dvě ženy fyzicky napadly v Kravařích místní 38letou ženu

Dne 17. května 2017 policisté z obvodního oddělení v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví, kterého se mohly dopustit dvě ženy ve věku 28 a 33 let z Opavska tím, že kolem půl páté odpoledne téhož dne na chodníku ulice Náměstí v Kravařích slovně a fyzicky napadly místní 38letou ženu. Starší z výše podezřelých žen nejprve poškozenou po verbálním napadání a urážení udeřila do obličeje, následně ji povalila na travnatou plochu, kde ve fyzickém útoku pokračovala, přičemž jí pomáhala i mladší ze shora jmenovaných žen. Při tomto protiprávním jednání vzniklo 38leté ženě zranění lehčího charakteru a při potyčce také ztratila náušnice v hodnotě 4 tisíce korun. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany kravařských policistů a opavských kriminalistů.

Opava 18. května 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

vytisknout  e-mailem