Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 19. března 2015

Opava - Požár v areálu hlučínské pily prověřují i policisté z Moravskoslezského kraje a další... (2 případy) 

 

36letý muž z Opavy vyhrožoval pracovnicím opavského Celního úřadu zastřelením

V těchto dnech opavský policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie České republiky zahájil trestní stíhání 36letého muže z Opavy. Tento je obviněn ze spáchání přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, poněvadž ve dvou případech křičel v budově Celního úřadu na ulici Krnovské v Opavě na dvě jejich pracovnice, vulgárně je urážel a vyhrožoval jim fyzickou likvidací s tím, že si pořídí zbraň a zastřelí je. Svého protiprávního jednání se dopustil v měsíci lednu a únoru letošního roku, a to jako dlužník při řešení své exekuce. K fyzickému napadení či ke zranění zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a celá záležitost je nadále v prověřování a ve vyšetřování ze strany opavských kriminalistů.


Požár v areálu hlučínské pily prověřují i policisté z Moravskoslezského kraje

Dne 18. března 2015 před čtvrtou hodinou odpolední pracovníci Integrovaného bezpečnostního centra v Ostravě vyslali policejní hlídku z hlučínského obvodního oddělení na ulici K Pile v Hlučíně, kde mělo dojít k zahoření kompresorovny v areálu místní pily. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že požár střechy budovy a haly již likvidují hasičské jednotky. Vyšetřovatel hasičů Hasičského záchranného sboru v Opavě se doposud nevyjádřil k příčině požáru a škoda na majetku byla odhadnuta na finanční částku v předběžné výši 2 miliony korun.
Ohledání požářiště bylo provedeno za účasti hasičských vyšetřovatelů, policejních kriminalistů a techniků, kriminalistického technika z oblasti chemie a speciálně vycvičeného policejní psa na vyhledávání akcelerantů hoření s psovodem z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.
Dodatek: Dne 19. března 2015 bylo prokázáno, že příčinou požáru byla technická závada na kompresoru a celou záležitost si do své kompetence k dalšímu došetření a opatření převzal vyšetřovatel opavských hasičů. Přizvaný statik uvedl, že střecha je havarijním stavu a zakázal pohyb osob v hale.



Opava 19. března 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem