Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 19. dubna 2015

Opava - Tragická dopravní nehoda osobního automobilu se skupinkou chodců na Opavsku 

 

Tragická dopravní nehoda osobního automobilu se skupinkou chodců na Opavsku

Dosavadním prověřováním bylo zjištěno, že těsně kolem páté hodiny ranní dnešního dne řídil 35letý muž z Bruntálska osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Felicia ve směru z Opavy na Krnov, kdy mu podle jeho slov na přímém úseku silnice mezi obcemi Brumovice, část Skrochovice v okrese Opava a obcí Úvalno v okrese Bruntál měla vběhnout do jízdní dráhy lesní zvěř, on strhl řízení vlevo, vjel do protisměru a narazil do skupinky 3 chodců z Bruntálska. 29letý muž na místě svým zraněním podlehl a muži ve věku 22 a 23 let utrpěli zranění, se kterými byli převezeni sanitním vozidlem k lékařskému vyšetření a ošetření do krnovské nemocnice. Orientační dechová zkouška i test na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v těle řidiče vyzněly negativně. Na místě byl prováděn odklon dopravy a následný provoz byl řízen policisty dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě kyvadlově, a to zhruba po dobu tří hodin. Celá záležitost je nyní v prověřování a ve vyšetřování ze strany opavského policejního komisaře služby kriminální policie a vyšetřování a ostatních opavských policistů a kriminalistů.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Podle doposud zjištěných skutečností chvíli po páté hodině ranní dnešního dne (neděle 19. dubna 2015) řídil muž ročníku narození 1979 z Bruntálska osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Felicia po silnici číslo I/57 spojující Opavu s Krnovem, přičemž přibližně 800 metrů před obcí Úvalno z dosud přesně nezjištěných příčin narazil do skupinky chodců z Bruntálska. K dopravní nehodě došlo na teritoriu opavského okresu a řidič jel ve směru z Opavy na Krnov. Při střetu došlo k smrtelnému zranění muže ročníku narození 1985, k těžkému zranění muže ročníku narození 1991 a mladý muž ročníku narození 1993 utrpěl zranění lehčího charakteru. Oba zranění muži byli převezeni sanitním vozidlem k lékařskému vyšetření a ošetření. V současné době je celá tragická událost nadále v prověřování, kdy se zjišťují všechny okolnosti dopravní nehody a podle prvotního sdělení byla orientační dechová zkouška u řidiče automobilu negativní. Na místě se nacházejí policisté a kriminalisté územního odboru Policie České republiky v Opavě a je zde proveden odklon dopravy.

 

Opava 19. dubna 2015

por. Bc. René Černohorský
 

komisař STP Opava

 

vytisknout  e-mailem