Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 19. dubna 2016

Opava - Výzvy s žádostmi o informace k dopravním nehodám na Opavsku 

 

Výzvy s žádostmi o informace k dopravním nehodám na Opavsku

Policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě žádají širokou veřejnost o bližší informace ke dvěma dopravním nehodám, které se v poslední době staly na teritoriu okresu Opava a jenž nejsou do současné doby řádně prověřeny. Jakékoli informace, které by přispěly k objasnění všech skutečností lze náhodnými svědky či samotnými účastníky kolizních situací telefonicky sdělit na opavské policejní číslo 974 737 581.

Začátkem měsíce dubna letošního roku, přesněji ve čtvrt na dvanáct dopoledne dne 2. dubna došlo v areálu zahradnictví na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách k dopravní nehodě dvou motorových vozidel. Doposud neznámý řidič s dosud přesně neustanoveným automobilem narazil do levé přední části zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fábia, a to 65letého majitele z Opavy. Po střetu nezjištěný řidič s vozem odejel neznámo kam a hmotná škoda na dveřích a zpětném zrcátku škodovky činí 20 tisíc korun.

Chvíli před čtvrtou hodinou odpolední dne 17. dubna 2016 doposud nezjištěný řidič neznámého vozidla jel z obce Hrabyně na Budišovice, přičemž na přímém úseku silnice objížděl ve stejném směru, při pravém okraji vozovky, pohybujícího se 75letého muže z Hlučína na elektrickém invalidním vozíku. Při předjíždění však došlo ke střetu automobilu s tělem muže a tento byl následně odhozen do silničního příkupu. Neznámý vůz bez zastavení pokračoval v jízdě na obec Budišovice a v této chvíli se po řidiči intenzivně pátrá. Výše jmenovaný invalidní senior utrpěl zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě. Orientační dechová zkouška vyzněla u tohoto muže negativně a případní svědci shora popsané kolizní situace nebyli dosud zjištěni.

 

Opava 19. dubna 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

vytisknout  e-mailem