Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 19. května 2015

Opava - Vloupání do venkovního skladu hypermarketu na ulici Olomoucké v Opavě objasněno a další... (2 případy) 

 

Vloupání do venkovního skladu hypermarketu na ulici Olomoucké v Opavě objasněno

Ve včerejší tiskové zprávě z územního odboru Policie České republiky v Opavě byla média a veřejnost informována o případu vloupání do venkovního skladu jednoho z hypermarketů na ulici Olomoucké v Opavě. V brzkých ranních hodinách dne 17. května 2015 totiž tehdy neznámá osoba přelezla oplocení uzamčeného areálu a po vloupání do venkovního skladu s nápoji odcizila dvě papírové krabice se 40 kusy láhví alkoholu a dále 60 kusů energetického nápoje, vše v celkové hodnotě přes 4 100 korun.
Po oznámení tohoto protiprávního jednání majetkového charakteru policisté z obvodního oddělení v Opavě ihned prováděli nutné procesní úkony a na základě získaných indicií ustanovili osobu pachatele, a to 31letého muže z Opavy, který se ke své trestné činnosti doznal. V místě, kde nyní přebývá, byly nalezeny 3 láhve odcizeného alkoholu a 26 plechovek energetického nápoje. Jak bylo dále zjištěno, tak ostatní odcizené zboží v průběhu dvou dnů buď zkonzumoval anebo prodal náhodným osobám na různých místech v centru Statutárního města Opavy. Takto získané finanční prostředky pak použil pro svou osobní potřebu a zajištěné věci budou vráceny zpět poškozené organizaci. Jednatřicetiletý muž se tak dopustil přečinu krádeže a jeho případná další trestná činnost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.


Odcizení osobního automobilu značky Škoda Octavia v obci Těškovice

V noční době ze dne 17. na 18. května letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v obci Těškovice přečin neoprávněné užívání cizí věci tím, že od jednoho z rodinných domů odcizil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia barvy šedé metalízy, registrační značky 8T3 3041. V automobilu se nacházely doklady k vozu a poškozenému muži vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 150 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizeného vozidla lze kdykoli, byť i anonymně, telefonicky sdělit na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 nebo na opavské policejní telefonické číslo 974 737 651.


Opava 19. května 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem