Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 2. července 2014

Opava - Případ odcizeného stavebního lešení od novostavby v Hlučíně-Darkovičkách objasněn a další...(2 případy) 

 

68letý podnapilý cyklista sám při jízdě havaroval v Kravařích

Dne 1. července 2014 po 19. hodině jel 68letý muž z Kravař na svém jízdním kole po ulici Nábřežní v Kravařích, přičemž vlivem své silné podnapilosti nezvládl řízení a upadl na vozovku. Při této dopravní nehodě došlo k jeho lehkému, blíže nespecifikovanému zranění. Následnou orientační dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota bezmála 2,2 promile alkoholu v dechu a při jeho lékařském vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě mu byl odebrán vzorek krve k přesnému určení množství alkoholu v jeho těle při jízdě na jízdním kole. Ke zranění žádné jiné osoby nedošlo a rovněž nevznikla žádná hmotná škoda na majetku. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě.


Případ odcizeného stavebního lešení od novostavby v Hlučíně-Darkovičkách objasněn

Dne 29. června 2014 policisté z obvodního oddělení v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustil tehdy neznámý pachatel tím, že v brzkých ranních hodinách téhož dne na ulici Jandové v Hlučíně, části Darkovičky vstoupil na uzamčený pozemek neobydlené novostavby rodinného domu, kde demontoval a odcizil postavené stavební lešení, čímž poškozené soukromé firmě z Ostravy vznikla celková hmotná škoda ve výši 100 tisíc korun.
Prostřednictvím médií byla o této skutečnosti vyrozuměna i široká veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po pachateli shora uvedené trestné činnosti, jakož i po odcizeném lešení. Hlučínští policisté v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty však ihned prováděli vlastní prošetřování a prověřování doposud zjištěných a získaných informací a indicií, které je zavedly až k 24letému muži z Ostravy. Ten následně své protiprávní chování a jednání majetkového charakteru přiznal, kdy uvedl, že výše zmíněné stavební lešení nabídl jako svůj majetek jistému muži za částku pohybující se téměř ve výši 30 tisíc korun, který si tak lešení převzal a odvezl. Dne 1. července bylo shora uvedenému 24letému muži z Ostravy sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže, odcizené lešení bude odebráno novému majiteli a bude vráceno zpět poškozené soukromé firmě.

 

 

Opava 2. července 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem