Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 2. června 2016

Opava - Úmyslné samo bodnutí 52letého muže z Ostravy prověřují opavští policisté a kriminalisté a další... (3 případy) 

 

Kontroly řidičů motorových vozidel pod vlivem návykových látek na Opavsku

Dne 1. června 2016 policisté z hradeckého obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustil 38letý muž z Opavska tím, že v době po páté hodině odpolední téhož dne, v silně podnapilém stavu, řídil v Hradci nad Moravicí osobní motorové vozidlo tovární značky Kia Sportage. Při silniční kontrole se na výzvu policistů podrobil odbornému měření dechovými zkouškami, přičemž tyto vyzněly pozitivně s naměřenými hodnotami okolo 3,5 promile alkoholu v dechu. Výše uvedený řidič předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

Ve večerních hodinách téhož dne byli také na Opavsku stavěni a kontrolováni další dva řidiči motorových vozidel, u kterých sice orientační dechová zkouška neprokázala předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou, avšak testy na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jejich těle vyzněly pozitivně.

Chvíli před půl osmou podvečerní 20letý muž německé státní příslušnosti řídil v obci Slavkov osobní automobil tovární značky Toyota Avensis, a to rychlostí 110 km/h. Po zastavení se choval velmi podivně, měl úzké zorničky očí, neklidné a zmatečné chování a byl nesoustředěný. Testerem byla v jeho těle potvrzena přítomnost amfetaminu/metamfetaminu.

V obci Větřkovice pak 32letý muž z Karviné pod vlivem návykové látky amfetamin/metamfetamin řídil kolem deváté hodiny večerní vůz tovární značky Ford Focus.

Oba muži se na výzvy zakročujících policistů následně podrobili odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologických materiálů (krve a moči), byla s nimi sepsána oznámení o dopravním přestupku, zadržel se jim řidičský průkaz, bylo jim zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a jejich protiprávní jednání na úseku přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je nadále v prošetřování a v prověřování.

 

Doposud neznámý muž fyzicky napadl v Opavě-Kateřinkách 56letého muže

Dne 1. června letošního roku oznámil policistům z opavského obvodního oddělení místní 56letý muž, že kolem čtvrt na čtyři odpoledne téhož dne byl v prostoru sídliště Na Pastvisku a Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách fyzicky napaden ze strany mu neznámého muže. K celému incidentu uvedl, že když procházel kolem neznámého pachatele, tak jej upozornil, ať se slušně chová pravděpodobně ke svému psovi bojového plemene, kterého držel za obojek ve výšce svého obličeje a cloumal s ním za trest, jelikož pes samovolně přeběhl přes silnici. Po tomto krátkém upozornění pokračoval v chůzi, kdy neznámá osoba jej doběhla a dvěma údery pěstí jej uhodila do temene hlavy. Ke zranění oznamovatele nedošlo, lékařské vyšetření a ošetření nevyhledal, opavští policisté však nyní prověřují, zda v celé záležitosti nedošlo ze strany neznámého muže k naplnění skutkové podstaty přečinu výtržnictví.

 

Úmyslné samo bodnutí 52letého muže z Ostravy prověřují opavští policisté a kriminalisté

Chvíli po půl páté hodině odpolední dne 1. června 2016 byla policejní hlídka z opavského obvodního oddělení vyslána do jednoho ze supermarketů na ulici Olomoucké v Opavě, kde se má nacházet muž s nožem v břiše. Celkovým prověřováním na místě bylo zjištěno, že 52letý muž z Ostravy z regálu vzal k prodeji vystavený kuchyňský nůž a sám se jím bodl do břicha. Takto došel do informačního prostoru prodejny, odkud službu konající prodavačka zavolala sanitní vozidlo RZS Opava. Shora uvedený muž si způsobil poranění břišní stěny s dobou léčení do tří týdnů a také bylo zjištěno, že se v posledním roce již dvakrát pokusil o sebevraždu a byl i hospitalizován v opavské psychiatrické nemocnici. Celá záležitost je nadále prověřována opavskými policisty a kriminalisty.

 

 

Opava 2. června 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem