Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 2. listopadu 2018

Opava - Objasnění sprejerství a úmyslného poškození různých objektů ve Velkých Hošticích a další... (6 případů) 

Vloupání do stánku rychlého občerstvení v centu Opavy

V blíže neupřesněné době od čtvrté hodiny ranní do deváté hodiny dopolední 30. října letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Masařské v Opavě přečin krádeže tím, že se vloupal do zdejšího bistra rychlého občerstvení, odkud odcizil celkovou finanční částku na hotovosti ve výši 11 tisíc korun, ke škodě opavské soukromé společnosti. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených finančních prostředků, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do bytu v Opavě-Kateřinkách

Od šesti hodin rána do devatenácti hodin 30. října 2018 doposud neznámá osoba využila nedostatečně zajištěného okna přízemního bytu v jednom z domů na ulici Na Pastvisku v Opavě, městské části Kateřinky, vloupala se dovnitř a odcizila finanční prostředky ve výši 10 tisíc korun. Tímto přečinem krádeže a přečinem porušování domovní svobody vznikla škoda 55letému místnímu muži. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly k objasnění celé záležitosti, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Nálezy nevybuchlé munice z období 2. světové války na Opavsku

V dopoledních hodinách 31. října tohoto roku byli policejní specialisté z Expozitury ve Frýdku-Místku ve dvou případech povoláni ke své odborné činnosti na Opavsko. Chvíli po desáté hodině byla totiž v lesním porostu na katastru obce Dobroslavice, a to v lokalitě zvané Rybárna, nalezena dělostřelecká mina ráže 82 mm. Další obdobná munice pocházející z období 2. světové války byla objevena těsně před polednem na teritoriu obce Závada, a to v lesním porostu zvaném Hrádeček. Zde policejní pyrotechnik na místě znehodnotil nevybuchlou dělostřeleckou minu ráže 120 mm, dělostřeleckou minu ráže 82 mm, 3 ruční granáty, 2 kila malorážkových nábojnic a také zajistil a k následné likvidaci odvezl stabilizátor dělostřelecké miny a část protipancéřového granátu.

Poškození výkladní skříně prodejny v obci Bolatice

Doposud neznámý pachatel v noční době z 31. října na 1. listopadu letošního roku spáchal na ulici Hlučínské v obci Bolatice přečin poškození cizí věci tím, že na zdejší prodejně rozbil skleněnou výplň výlohy, a to v úseku masa a uzenin, čímž způsobil poškozené opavské společnosti celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši nejméně 10 tisíc korun. K vloupání do samotné provozovny nedošlo, nebylo odcizeno žádné zboží a celý skutek nyní prověřují policisté z místně příslušného Obvodního oddělení v Kravařích. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k důvodu jeho počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721.

Objasnění sprejerství a úmyslného poškození různých objektů ve Velkých Hošticích

Na základě oznámení 55letého muže z Velkých Hoštic policisté z Obvodního oddělení v Kravařích v těchto dnech intenzivně prováděli prověřování případu mající znaky přečinu poškození cizí věci. Jak bylo totiž zjištěno, tak neznámá osoba z 6. na 7. října letošního roku úmyslně postříkala neznámou látkou zelené barvy oplocení jednoho z rodinných domů, a to na ulici Akátové v obci Velké Hoštice.  Dále zde stejným způsobem poškodila plastový kryt venkovního zvonku, kovovou poštovní schránku a na asfaltový povrch před domem nastříkala hanlivý nápis.

V průběhu objasňování dané záležitosti bylo rovněž prokázáno, že obdobný skutek se stal i na ulici Nádražní ve Velkých Hošticích, kde totožnou barvou zelené barvy byly postříkány a potřísněny zde odstavené pracovní stroje. Na téže ulici bylo obdobně poničeno i přenosné dopravní značení, přičemž poškozené fyzické osobě a dvěma právnickým osobám z Krnova a Opavy vznikla doposud přesně nevyčíslená hmotná škoda na majetku.

V těchto dnech byl kravařskými policisty a opavskými kriminalisty jako pachatel shora uvedené trestné činnosti ustanoven 39letý muž z Opavska, jenž se ke svému činu plně doznal a ve zkráceném přípravném řízení mu tak bylo sděleno podezření z protiprávního jednání.

Případ fyzického napadení v jedné z opavských restaurací je objasněn

V těchto dnech policisté z opavského Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu výtržnictví 30letému místnímu muži, neboť tento kolem půl čtvrté odpolední dne 19. října 2018, v areálu zahradní restaurace na ulici Nákladní v Opavě, bezdůvodně napadl 37letého muže z Opavska, a to tedy na místě veřejnosti přístupném a za přítomnosti několika hostů. Jak bylo prokázáno, tak podezřelý muž k sedícímu poškozenému přistoupil zezadu, chytl jej za vlasy a nůžkami mu ustřihl chuchvalec vlasů, přičemž jej i lehce poranil na palci pravé ruky. Celá záležitost byla nyní objasněna policisty a kriminalisty Územního odboru Policie České republiky v Opavě a vše je nadále v prověřování.

Opava 2. listopadu 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem